Zeister Volleybal Competitie
Zeister Volleybal Competitie (Foto: Carolien Paasman)

Laudame Financials VCN Dames 1 onderuit in Assen

  Sport

Capelle - Afgelopen zaterdag reisden de dames af naar het verre Assen waar ze het opnamen tegen Sudosa-Desto Dames 1. Na een mooie overwinning van vorige week hoopten ze deze lijn door te trekken en vandaag weer een goede wedstrijd te spelen.

De eerste set startten de dames niet scherp en maakten veel eigen fouten. Vanaf het eerste punt stond er een hardwerkend team aan de overkant dat gebrand was om te winnen. Door middel van een dubbele wissel werd er nieuwe energie het veld ingebracht wat zorgde voor een aantal punten op rij. Helaas was dit niet genoeg en ging de eerste set met 25-21 naar de dames van Sudosa.

Set twee ging feller van start met minder eigen fouten en meer eigen punten. Het was nog steeds hard werken voor elk punt maar de hele set hadden de dames van VCN de leiding. Met nieuwe energie en hard werken werd al snel een ruime voorsprong behaald. Er werden meer ballen van de grond gehaald en de set werd gewonnen met 25-18.

Helaas bleek de energie na deze goede set ver te zoeken. De dames van Sudosa wisten alle ballen van de grond te halen en ook blokkerend hadden zij de overhand. Deze set ging net zo snel voorbij als deze alinea en ging naar de tegenpartij met 25-11.

Set vier, alles of niets, de laatste kans om punten terug mee naar Capelle te nemen. Het ging een lange tijd nog gelijk op maar het was duidelijk dat de bal niet gemakkelijk op de grond te krijgen was. Lange rally’s wisten we niet te winnen en ook wissels mochten niet meer baten. Dit maakte dat ook de laatste set verloren ging met 25-18. Een bitter 3-1 verlies waarin niet het eigen niveau is gehaald. Helaas geen goede generale repetitie maar vanaf nu ‘all eyes on Sunday’.

Aanstaande zondag is het zover, de Nationale Bekerfinale! Deze week wordt er hard getraind om het maximale resultaat te behalen. De dames van Laudame Financials VCN Dames 1 spelen om 16.00 in Den Bosch tegen huidig landskampioen en bekerwinnaar Sliedrecht Sport Dames 1. Ze kunnen alle aanmoediging goed gebruiken en hopen te kunnen stunten. Koop dus nog snel een kaartje en tot zondag!

Shopbox

Meer berichten