VCN Heren 1
VCN Heren 1 (Foto: Pim Waslander)

VCN Heren 1 velt Reflex Kampen

  Sport

Capelle - In sporthal Oostgaarde stond afgelopen zaterdag de topper uit de Topdivisie op het programma, de nummer 1 van de ranglijst tegen de nummer 2. Reflex had een goede generale gehad vorige week, met een 3-0 winst op de nummer 3 in eigen huis. De heren van VCN hadden een week slecht geslapen van de onnodige verliespartij bij Rijswijk en waren er op gebrand om dit verlies weg te poetsen dit weekend.


In een wat lege hal, wegens een half thuisprogramma, stuurde Ferry de volgende namen het veld in: Ralph Backer en Lucas Vroom op het midden, Thomas Boerefijn en Daan Spijkers op de buitenkant, Robert Jansen als spelverdeler, Tom van Reeuwijk als diagonaal en Rogier van Leeuwen op de libero positie. Reflex moest het doen zonder diagonaal Robin, misschien durfde hij niet te spelen tegen het geboortedorp van zijn voorouders, maar had in de net op tijd herstelde 2.14 meter lange Heins een waardig vervanger.


Nadat alle ballen waren opgepompt begon het eerste bedrijf. De eerste set was van hoog niveau en ging lang gelijk op. Beide teams maakten elke side-out en scoorden veel over de diagonaal. Capelle maakte met enkele verdedigende acties van Rogier van Leeuwen op de big points het verschil en pakte de 1e set met 25-22.
Set twee kende een soortgelijk verloop. Capelle keek tegen een klein gaatje aan, maar wist dit recht te trekken met een succesvol ingebrachte dubbele wissel met Sharif Gabriel en Roland Mijnans. Aan het einde had Reflex de blokkering goed staan en konden de aanvallers onvoldoende scoren. Deze set ging naar Kampen met 25-21.


Het derde bedrijf werd gekenmerkt door veel servicegeweld van de kant van VCN. Vincent Smid kon zo enkele punten bijeen sprokkelen en ook de dubbele wissel had weer het juiste effect. De passer-loper van Reflex, codenaam Staartje, en de piepjonge libero kregen het lastig en kwamen niet meer onder de druk uit. Met goed verdelend werk van Robert 'Circus' Jansen liep Capelle uit naar een grote voorsprong. Daan Spijkers en Tom van Reeuwijk pakten wat punten mee aan de buitenkant en Lucas Vroom deed nog zijn bijdrage met een ace. 25-11 was het resultaat.


Met deze uitslag werd in de 4e set een getergd en scherp Reflex terug het veld in. Onze enige echte Domtoren, in de vorm van Ralph Backer, wist dit direct de kop in te drukken, met 4 killblocks in de eerste 8 punten. Ook wist hij de teamsfeer nog op te juinen door na ieder blok als een bronstige gorilla met rugpijn door het veld te stieren. Hiermee tergde hij concurrent gorilla Thomas Boerefijn. Boerefijn, normaal hoofdaanvaller, zat niet lekker in het aanvalsritme deze wedstrijd. De Brullende Backer bracht hem echter de juiste drive en zo wist hij nog een puntje of 5 via de blokkering te scoren. Deze set ging eveneens met 25-11 naar VCN en hiermee was de winst een feit!


Hiermee bracht VCN de voorsprong terug op 7 punten. Dit werd bescheiden gevierd maar al snel ging de focus uit naar volgende week. Dan wacht ons eveneens een spannende pot, tegen Dynamo 2. Dit team presteert goed de laatste wedstrijden en bezet inmiddels de derde plek. Om 17.00 uur gaat het los, komt dat zien!

Shopbox

Meer berichten