Volleybalsters van Laudame Financials VCN Dames 1
Volleybalsters van Laudame Financials VCN Dames 1 (Foto: Pim Waslander)

Nipte overwinning voor Laudame Financials VCN Dames 1

  Sport

Capelle - Zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd van 2020 op de planning voor Laudame Financials VCN Dames 1. Ze mochten het opnemen tegen SV Dynamo Dames 1 in Apeldoorn. In het verleden hebben de dames altijd 5-setters tegen Dynamo gespeeld. Daar wilden ze vandaag graag verandering in brengen!


De eerste set begonnen ze erg sterk. De wedstrijd begon met een hoge service druk en veel afwisselend spel, wat chaos opleverde aan de overkant. Zo hielden ze de tegenstander onder de duim, en wonnen de eerste set met 25-21.

Ook de tweede set begonnen de dames van Laudame Financials VCN Dames 1 sterk met een voorsprong van 7-2. Dynamo ging echter beter serveren en sneller spelen. De dames uit Capelle lieten hierdoor, net zoals dat vaker in het seizoen gebeurd is, de tegenstander terugkomen. Door slordig spel verloren ze met 21-25. Ook in de derde set kregen de dames geen grip op het spel van Dynamo. In de eindfase begonnen de Capelse meiden beter te verdedigen en harder te werken. Toch ging de set ging met 17-25 naar SV Dynamo Dames 1.

De vierde set moesten ze zich echt gaan herpakken, want de dames waren zeker niet van plan om zonder punten uit Apeldoorn te vertrekken! De vechtlust kwam terug, en in het achterveld begon het beter te lopen. Tot in de slotfase van de set ging het gelijk op, waardoor de spanning steeg. Na meerdere setpoints en eentje van Dynamo weggewerkt te hebben wist Laudame Financials VCN Dames 1 de set toch naar zich toe te trekken met een stand van 27-29.

De vijfde set keken de dames weer tegen een grote achterstand aan. 8-2 achter werd 9-9 gelijk, en 13-9 achter werd 13-13 gelijk. Uiteindelijk ging de set na een goede service serie van Anne, en mooie aanvallen van Louise naar de dames uit Capelle met 13-15. De overwinning was binnen...

3-2 gewonnen, niet super mooi volleybal laten zien, maar met vechtlust in de laatste sets de overwinning er toch uit weten te trekken. Volgende week speelt Laudame Financials Dames 1 om 19.30 tegen Sliedrecht Sport Dames 2 thuis, wat een leuke wedstrijd belooft te worden. Het is ook Super Saturday, dus hopelijk tot dan!Nipte overwinning voor Laudame Financials VCN Dames 1

Shopbox

Meer berichten