Lisa Verboom: met haar team kansrijk voor het kampioenschap. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Lisa Verboom: met haar team kansrijk voor het kampioenschap. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Badmintonplezier bindt Lisa Verboom aan BC Schollevaar

  Sport

Capelle - Misschien wel zonder dat ze het beseft staat Lisa Verboom (16) symbool voor badminton club Schollevaar. Ze is jong, dol op badminton en vindt plezier net zo belangrijk als prestaties.

Door Jan J. Timmer

"Ik ben bij deze vereniging lid geworden op mijn zesde", vertelt de 5 VWO-scholiere. "Mijn broer was al een jaar eerder met badminton begonnen en ik ging wel eens mee om te kijken. Ik vond de sport eigenlijk meteen leuk en wilde het ook gaan doen. Nooit spijt van gehad hoor. Badminton is een mooie, snelle sport waarbij je nooit van te voren weet hoe een partij gaat verlopen. Dat verrassende spreekt me aan. Daarnaast is de sfeer op de vereniging goed en dat vind ik ook belangrijk. Ik voel me echt thuis. Het is vertrouwd."

Lisa Verboom maakt deel uit van het derde team, waarmee ze aan kop gaat in de vierde divisie van de landelijke competitie. "Het gaat nog tussen twee ploegen: Meershuttle en wij," beschrijft ze de titelrace. "Als het een beetje meezit worden we kampioen en promoveren we naar de tweede divisie, één klasse onder ons eerste team. Of ik er zelf van droom om ooit in BCS 1 te spelen? Nou…. Dromen niet hoor. Maar het lijkt me wel leuk."


Lisa: "Weet je, ik badminton vooral omdat ik het gaaf vind om te doen. Maar school is ook belangrijk. Om die reden houd ik het aantal trainingen beperkt tot twee keer per week. Op die manier is het goed te combineren. En ondertussen probeer ik mijn spel te verbeteren. Ik ben aanvallend ingesteld type met een aardige smash goede drops. Qua baansnelheid moet ik me nog wel flink verbeteren."
Lisa Verboom is één van de vele eigen kweekspelers in de hoogste teams van Badminton Club Schollevaar. De vereniging geldt al een flink aantal jaren als toonaangevend in de regio. Een status die BCS te danken heeft aan een rustig en consistent beleid, opgezet en uitgevoerd door echte clubmensen met oog voor de lange termijn. "Klopt", weet Lisa Verboom. "Ik heb in mijn tien jaar hier slechts drie trainers gehad. Dat zegt genoeg. Hoofdtrainer André Meijer zit al sinds mensenheugenis bij de club. Een goed teken. En steeds zorgen ze er voor dat er nieuwe spelers doorbreken. Dat is echt een kwaliteit hoor!"

De prima begeleiding van spelers heeft BC Schollevaar mede groot gemaakt. Het geheim van deze stille krachten: ze weten de liefde voor badminton goed over te brengen en hameren op doorzettingsvermogen én plezier. Een 'duurzame' combinatie!

 

www.bcschollevaar.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden