Rosa van Agteren: geleidelijk aan uitgegroeid tot vaste waarde van VCN. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Rosa van Agteren: geleidelijk aan uitgegroeid tot vaste waarde van VCN. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Opmars van Rosa van Agteren: Steeds stabieler als diagonaalspeelster

  Sport

Capelle - Met Laudame Financials/VCN Dames 1 bivakkeert volleybalster Rosa van Agteren momenteel in de bovenste regionen van de Topdivisie, het op één na hoogste volleybalniveau van Nederland. 'Of de Eredivisie haalbaar is? Laten we eerst maar eens kijken of we dit vast kunnen houden."

 

Door Jan J. Timmer

Rosa van Agteren (23) is geen sportvrouw met wilde uitspraken. "Het streven van de club is om in de top 3 te eindigen. Als dat lukt hebben we het goed gedaan. Mocht er meer in blijken te zitten, dan ontdekken we dat vanzelf. Ik denk nog niet zo ver. Komt ook om,dat ik er nog maar net in geslaagd ben om me in Dames 1 te spelen. Ik ben enorm blij met mijn basisplaats. Sinds ik een jaar of acht geleden van Fusion naar VCN ging, was dat mijn streven. Langzaam maar zeker kwam ik in de goede richting. Ik begon bij de Meisjes A en heb via het vierde, derde en tweede seniorenteam vorig seizoen de stap naar de selectie kunnen maken. En nu sta ik er vast in, mede vanwege het feit dat één van mijn concurrenten vanwege een enkelblessure een tijdje niet kon trainen. Spelen in de hoofdmacht is iets speciaals. Er zit meer spanning op, de tegenstanders zijn beter, er zit meer publiek langs het veld. Ik moest daar even aan wennen. Ook qua spel. De meiden kende ik uiteraard van de trainingen, maar samen een wedstrijd spelen is toch anders. Spijtig genoeg had ik de pech dat ik tijdens de competitie een blessure opliep. Pas in de tweede seizoenshelft kwam ik in vorm. Die lijn heb ik door kunnen trekken. Ik merk ook dat ik vooruit gegaan ben, me ontwikkeld heb als diagonaalspeelster. Ik ben vooral een stabielere factor geworden en kan op meerdere manieren mijn aanvalsacties maken waardoor ik vaak lastig te verdedigen ben. Ook qua service en blokkering zit er een stijgende lijn in. Door te spelen bouw ik ervaring op en hoop ik uit te groeien tot een nog sterkere factor in het team." VCN staat kort achter leider Voltena op de tweede plaats in haar Topdivisie. "Die ploeg, Vocasa en VC Utrecht zijn samen met ons de sterkste teams,"schat Rosa van Agteren in. "Spannend dus. En mooi om mee te maken."

In het dagelijks leven is de in Rotterdam woonachtige Rosa van Agteren student fysiotherapie. "Ik bevindt me in de eindfase van mijn opleiding", vertelt ze. "Na de kerst hoop ik af te studeren. Daarna wil ik meteen aan het werk. De kans is groot dat dat lukt in een waarnemende job." Met VCN komt ze komende zaterdag weer in actie in een competitieduel. Dan wacht de Capelse volleybalformatie in sporthal Oostgaarde een thuiswedstrijd tegen Sudosa uit Assen.

Shopbox

Meer berichten