De delegatie van Kamau Kenpo na afloop van het kampioenschap.
De delegatie van Kamau Kenpo na afloop van het kampioenschap. (Foto: Kamau Kenpo)

Kamau Kenpo Capelle scoort op Europees Kampioenschap

  Sport

Capelle - Het team van de sportschool Kamau Kenpo keerde dit weekend beladen met medailles huiswaarts. De jeugd- en volwassen deelnemers aan het IKKA Europe Championship kregen niet minder dan 19 stuks omgehangen tijdens twee spannende dagen. Het team van Kamau Kenpo nam 12x goud, 4x zilver en 3x brons mee terug naar Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Moest de delegaties vorig jaar nog naar Duitsland afreizen, dit jaar verzamelden de sporters in sportcomplex Galgenwaard in Utrecht. Honderden deelnemers uit onder andere Ierland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje, Duitsland, België en Nederland lieten hier zien hoe ze moderne zelfverdedigingssport beheersen op onderdelen als forms (kata’s), self defence technieken en sparring.

Ernst Blikslager van Kamau Kenpo: “Het was een geweldige editie dit jaar en ik ben ongelofelijk trots op al onze deelnemers en betrokkenen. We trainen met z’n allen, dus dit is ook de winst van alle Kamau leden. Ik ben alle betrokken supporters en trainingspartners die de deelnemers hielpen presteren op het winnende niveau heel dankbaar. Dit is een geweldige prestatie voor onze sportschool en regio Rotterdam en Capelle!”

Over Kamau Kenpo
Kamau Kenpo, de enige erkende lidschool van Kenpo Karate Nederland in regio Rotterdam en via de Kempo Associatie Nederland bij de NOC/NSF geregistreerd, is sinds 2008 actief en telt inmiddels 60 leden. De trainingen worden gegeven op twee locaties in Capelle aan den Ijssel onder leiding van gediplomeerd senior Martial Arts instructeur Ernst Blikslager.

Kenpo Karate is een modern zelfverdedigingssysteem dat door Ed Parker in Amerika werd ontwikkeld sinds de jaren ‘50 en nog steeds wereldwijd wordt beoefend.

Een overzicht van de gewonnen medailles per onderdeel staat op de website: https://www.kenporotterdam.nl/

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden