Lauren Molengraaf: landelijk succesvol in veldrijden en mountainbike. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Lauren Molengraaf: landelijk succesvol in veldrijden en mountainbike. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Toptalent in twee disciplines

  Sport

Capelle - Veldrijden en mountainbiken; de Capelse Lauren Molengraaf beoefent ze beide op hoog niveau, getuige haar nationale jeugdtitels op beide wielerdisciplines. "Mijn droom: ooit aan een WK en aan de Olympische Spelen meedoen!"

 

Door Jan J. Timmer

De 14-jarige scholiere van een VWO 4 topsportklas van het Thorbecke Lyceum is voorlopig op de goede weg. In haar nog prille loopbaan wist ze al vier keer Nederlands Kampioen te worden in het mountainbiken en behaalde ze drie gouden plakken bij het veldrijden. "Ik hoop die lijn voort te kunnen zetten", vertelt ze. "Maar eenvoudig is dat niet. Ik ben nu een leeftijdsklasse hoger ingedeeld in de categorie Nieuwelingen en tref daar meiden die ouder zijn dan ik. Dat wordt extra hard werken dus! Ik heb er nu twee wedstrijden in het veldrijden opzitten en die gingen goed. Komende zaterdag is de volgende, op het Superprestige-parcours in Gieten, waar ook de profs rijden. Super gaaf!" Lauren Molengraaf werkt de komende maanden toe naar een nóg belangrijker race: het NK op 11 januari 2020. Ik ben enorm benieuwd hoe dat zal gaan en of ik weer voorin zal eindigen." Lauren Molengraaf kwam op 6-jarige leeftijd via haar broer in contact met de wielersport. "Hij fietste bij RWC Ahoy in Rotterdam en ik ging kijken", vertelt ze. "Een jaar later mocht ik ook zelf lid worden. Al vrij snel werd ik enthousiast over veldrijden en mountainbiken. Vooral die laatste tak van sport vind ik erg leuk om te doen. Het is net wat technischer en avontuurlijker dan veldrijden. Maar veldrijden vind ik ook mooi hoor. Elke keer rijd je op een verschillend parcours. Soms bosgrond, dan weer zand of modder. Nee, dat laatste vind ik geen punt. Het kan me niet vies genoeg zijn, ha ha! Ik train en rijd graag, het hele jaar door. Met in het najaar en de winter de volle aandacht op het veldrijden en voorjaar en zomer de focus op het mountainbiken. Bevalt me prima zo."

Lauren Molengraaf ziet Mathieu van der Poel als haar grote voorbeeld. Verwonderlijk is dat niet, want de 24-jarige in Vlaanderen wonende Brabander is net als zij op meerdere wielerdisciplines actief en daar ook nog eens zeer succesvol in. "Ik vind het heel erg knap wat hij presteert", zegt Lauren. "Veldrijden, mountainbiken, op de weg; Hij beheerst het allemaal top."

Shopbox

Meer berichten