Rik de Vries verwacht een nieuwe prikkel te krijgen bij Capelle.
Rik de Vries verwacht een nieuwe prikkel te krijgen bij Capelle. (Foto: )

Rik de Vries kiest voor Capelle

  Sport

Capelle - Rik de Vries gaat komend seizoen zijn keepersgeluk beproeven bij vv Capelle. De huidige reservedoelman van CVV Zwervers ondertekende onlangs een contract op sportpark 't Slot.

Door Jan J. Timmer

In vroeger dagen leidde een overstap van een speler van Zwervers naar Capelle vaak tot flinke consternatie. De 'transfer' van Rik de Vries verliep heel anders: geruisloos. "De club vindt het weliswaar jammer dat ik vertrek en men wilde graag dat ik bleef, maar er is ook begrip. Ik heb een vervelend jaar achter de rug met langdurige blessure-ellende en heb niet meer gekeept dan een bekerwedstrijd en wat oefenduels. Trainer Ben Spork kiest voor Delano Kortstam en dat is zijn goed recht, maar voor mij maakt dat het lastig om me blijvend te motiveren. Natuurlijk zal ik er staan als het elftal me onverhoopt nodig heeft. Ik kies echter óók voor mijn toekomst. In het verleden waren er verschillende clubs in me geïnteresseerd, waaronder Lokeren. FC Dordrecht, SC Feyenoord en - meerdere malen- vv Capelle. Ik was echter volledig gefocust om bij Zwervers in het eerste elftal te komen. Op mijn 17e mocht ik mijn debuut maken als vervanger van Michel Franken. En vorig jaar beleefde ik een seizoen waarin ik echt belangrijk kon zijn voor de ploeg. Met als prachtig toetje onze promotie naar de eerste klasse. Daar staat het huidige seizoen flink mee in contrast. Ik probeer het hier op de Couwenhoek goed af te sluiten bij de club waar ik als pupil al lid van was. Bij Capelle wacht me een nieuwe prikkel: drie keer per week trainen met nog net wat betere spelers om me heen. De club wil me in twee jaar tijd klaarstomen voor het eerste elftal. Dat spreekt me aan. Ik zal het echter ook daar niet cadeau krijgen. Het wordt een kwestie van investeren, hard werken en een beetje mazzel hebben. Ik ga die uitdaging graag aan, Capelle mag rekenen op een tot op het bot gemotiveerde keeper. Ik heb er veel zin in."

Dromen van een loopbaan als prof: Rik de Vries doet het. "Laat ik het zo zeggen: ik wil in ieder geval gaan ontdekken waar mijn plafond ligt. Als dat bij Capelle is in de derde divisie, dan is dat prima, maar misschien zit er wel meer in. Ik ben met mijn 19 jaar voor een doelman nog hartstikke jong. Wie weet wat er gaat gebeuren als ik me tussen de palen goed blijf ontwikkelen!"

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden