ROTTERDAM - Portret van volleybalinternational Dirk-Jan van Gendt in het Topsportcentrum in Rotterdam. De spelverdeler maakte een paar weken geleden zijn rentree in de nationale volleybalselectie. ANP VALERIE KUYPERS
ROTTERDAM - Portret van volleybalinternational Dirk-Jan van Gendt in het Topsportcentrum in Rotterdam. De spelverdeler maakte een paar weken geleden zijn rentree in de nationale volleybalselectie. ANP VALERIE KUYPERS (Foto: Valerie Kuypers)

VCN stelt 5e plek veilig in Hengelo

  Sport

Capelle - Al voor de laatste speelronde van het seizoen kon VCN spreken van een geslaagd seizoen. Als promovendus was handhaving vanzelfsprekend de eerste en belangrijkste doelstelling maar aan het begin van het seizoen werd er al met een schuin oog gekeken naar het linkerrijtje; zou dat mogelijk zijn? Het antwoord was er voor de wedstrijd al met een gegarandeerde 6e plek, maar zelfs de 5e plek was binnen handbereik! Hiervoor was op zaterdag 13 april één setje voldoende in Hengelo tegen de directe concurrent voor die 5e plek, Webton. De eerste wedstrijd van het seizoen werd in eigen huis met 3-1 duidelijk verloren van deze ploeg en kregen den Capellenaren een lesje in 'Topdivisievolleybal'. Naast de strijd om de 5e plek dus ook een interessante graadmeter; hoeveel is VCN gegroeid dit seizoen?

De eerste set begonnen Roland, Thomas, Ralph, Lucas, Cain, Martijn en Rogier. Hoewel de urgentie om de 1e set binnen te slepen werd gevoeld was het begin niet heel scherp; goede punten werden afgewisseld met slordigheden in met name de blokkering. Hetzelfde gold eveneens voor Webton wat leidde tot een gelijkopgaande strijd. In de slotfase wist VCN een versnelling te plaatsen met een goede serie. Webton kon niet mee en met 25-21 was de 1-0 voorsprong én de 5e plaats een feit!

Het spelbeeld van de 1e set zette zich verder door in het vervolg van de wedstrijd. Een niet altijd even goede maar zeker wel spannende wedstrijd! Webton wist in de 2e set de stand gelijk te trekken via 28-26. Vervolgens pakte VCN door met 25-22 om een 2-1 voorsprong te nemen.

De 4e set leek al snel uit te draaien op een deceptie voor VCN. De Capellenaren waren de weg plots kwijt en Webton pakte direct een 8-1 voorsprong. Maar puntje voor puntje wisten de Capellenaren zich terug te knokken in de wedstrijd en bij 24-24 was de schade nét op tijd gerepareerd. Vervolgens kwam Robert er op 25-25 in voor de service en met 2 gevarieerde services maakte hij direct het verschil; een 27-25 setwinst en 3-1 overwinning op Hengelo waren het gevolg!

VCN kan met trots terugkijken op het debuutjaar in de Topdivisie. Vergeleken met de start van het seizoen zijn er duidelijk stappen gemaakt. Behalve van de twee topteams, ZVH en Reflex, hebben de Capellenaren van alle teams minimaal eenmaal gewonnen. En ook de topteams heeft VCN het, getuige twee nipte 3-2 verliespartijen, zeer lastig weten te maken! Nu is het tijd om bij te komen en te bouwen richting volgend seizoen. De kern van het team blijft in ieder geval bij elkaar dus er is voldoende om op voort te bouwen.

Tot slot wil VCN graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit fantastische seizoen, van ballenrollers tot publiek. En uiteraard onze sponsors: Visser Elektrotechniek en winkelcentrum de Terp; ontzettend bedankt!

Shopbox

Meer berichten