Fotograaf Bas Kaligis.
Fotograaf Bas Kaligis.

Rowan Grinwis start voortvarend in Benelux-kampioenschap

  Sport

Capelle - Karter Rowan Grinwis liet zondag tijdens de eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap opnieuw zien wat voor fenomenale regenrijder hij is. Vanaf het moment dat het begon te plenzen, denderde de achttienjarige rijder uit Capelle aan den IJssel in recordtempo van de vierde naar de eerste plaats en kwam hij als eerste over de meet in de Super Shifter-klasse. Vanwege een ingeklikte bumper kreeg hij vijf strafseconden, desondanks handhaafde hij zich op het podium.

Natuurlijk was Rowan in eerste instantie teleurgesteld over de terugverwijzing naar de derde plaats. Later was de snelle Zuid-Hollander toch blij met dat nog altijd knappe resultaat en de punten voor het kampioenschap die het hem had opgeleverd. "Die vijf seconden zijn natuurlijk jammer, maar dat is racen. Het gebeurt", nam hij het sportief op.

Rowan was blij dat het was gaan regenen in de finale. "Ik kreeg meteen een grijns op mijn gezicht. Op dat moment reed ik vierde op een halve seconde van de voorste drie. Dat was door een foutje gekomen. Maar in één bocht kwam ik terug. Ik was de enige die helemaal aan het leunen was, zo leek het. Bij mij werkt dat goed. Ik doe het uit mezelf. Wanneer het begint te regenen, ga ik hangen. Ik vind dat zo mooi, rijden in de regen. Je kunt glijden en driften en dan toch de kart onder controle houden. Ik had tijdens de finale een momentje van overstuur, maar ik hield hem nog."

Zijn uiteindelijke derde plaats na de tweede en vijfde plaats in de heats was hoe dan ook een mooi begin van het Benelux-kampioenschap. Dat is traditioneel zeer sterk bezet en afgelopen weekend was er een nog groter startveld dan normaal. "Ook het deelnemersveld was sterker dan normaal. En al ben ik officieel derde ben geworden, ik weet dat ik eigenlijk heb gewonnen. Dat geeft vertrouwen. Nu de rest van de wedstrijden zo goed mogelijk proberen te rijden. Dit was voor mij bovendien de minste baan. Want ik vind dit een heel moeilijk circuit. Dat vond ik zeker in het begin, maar ik heb me hier elk jaar verbeterd. Nu zat ik er al op vrijdag vooraan bij. Dat was mooi."

Rowan focust zich dit seizoen op het Benelux-kampioenschap. Verder rijdt hij nog het WK IAME X30 in Le Mans. Ook verwacht hij enkele races van het Nederlands kampioenschap KZ te rijden. Hij blikte met veel vertrouwen vooruit naar de rest van het seizoen. "We zitten er dit jaar echt beter bij dan vorig jaar! Hopelijk wekt dit podium nog wat interesse bij sponsoren. We komen nog iets budget tekort om het seizoen goed te doen."

Shopbox

Meer berichten