Ben Spork instrueert zijn manschappen. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Ben Spork instrueert zijn manschappen. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Spork vertrouwt op mentaliteit

  Sport

Capelle - CVV Zwervers-coach Ben Spork behoort zeer niet tot het leger der 'verschuiltrainers'; oefenmeesters in degradatienood die met sombere blik wijzen op het grote aantal geblesseerde spelers. "Daar heb je niets aan", zegt de oud-prof van onder meer Sparta. "Met de groep die we nú tot onze beschikking hebben is handhaving zeker óók mogelijk."

Door Jan J. Timmer

Na de goede resultaten tegen VELO en VOC hoopte het in degradatienood verkerende CVV Zwervers ook BMT één of meer punten afhandig te maken. De missie slaagde niet. Zwervers verloor met 0-2 van een tegenstander zonder zwakke punten. "We speelden absoluut niet onaardig", stelt Spork. "Alleen waren twee mindere momenten in de omschakeling ons noodlottig. We gaan ons nu focussen op ons thuisduel op 10 maart met Den Hoorn, de ploeg die nét boven ons staat. Uit speelden we slecht en verloren we met 2-1. Volgende week zondag moeten we winnen om op de veilige elfde plek te belanden. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken. Het mooie van deze spelersgroep is dat men, ondanks de tegenvallers die Zwervers dit seizoen moest incasseren, mentaal ongebroken is. Er zit iets onverzettelijks in dit elftal en die mentale kracht gaat er voor zorgen dat we ons gaan handhaven in deze eerste klasse, daar ben ik van overtuigd." Dat CVV Zwervers het als promovendus niet gemakkelijk zou krijgen, stond al min of meer vast voor er een bal getrapt was. Gaandeweg het seizoen zagen de Capellenaren vervolgens de een na de andere sleutelspeler afhaken met blessures. het begon met het afscheid van Dennis den Haan, gevolgd door de knieoperatie die Kevin den Boer moest ondergaan. Ook sterkhouder Ben de Vries was lang niet inzetbaar en hetzelfde gold voor Burak Ursan. Tot overmaat van ramp viel Joshua Koolmees tegen BMT uit met een kniekwetsuur. Spork: "Het is zoals het is en nu volle kracht vooruit!"

CVV Zwervers verloor onlangs niet alleen van BMT, de Capellenaren raakten ook hun spits Sharlton Sambo kwijt. De aanvaller kreeg een rode kaart nadat hij een tegenstander ondersteboven had gelopen. "Volgens de grensrechter van BMT zou mijn speler ook geslagen hebben, aldus Ben Spork. "Maar ik heb niets gezien. Ook niet op videobeelden die me later onder ogen kwamen."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden