Isa Ruigendijk, wonderbaarlijk snel hersteld van ernstige blessure. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Isa Ruigendijk, wonderbaarlijk snel hersteld van ernstige blessure. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl )

Isa Ruigendijk: knappe rentree

  Sport

Capelle - Nog maar enkele weken geleden leek het seizoen voorbij voor TurnAround-turnster Isa Ruigendijk. Tijdens de finale van het NK voor Teams in Nijmegen viel ze tijdens haar brugoefening en schoot haar elleboog uit de kom.

 

Door Jan J. Timmer

Kermend van de pijn lag de 15-jarige turnster meer dan een uur lang op de grond, voordat ze per ambulance naar het Radboud UMC vervoerd werd en de definitieve diagnose gesteld kon worden. Daarna volgden een spalk en gips. "Het is eerste wat ik na mijn val dacht was 'shit', want het voelde op dat moment alsof ik mijn team in de steek liet. Meteen daarna realiseerde ik me dat ik écht niet verder kon. Het deed zoveel pijn. Waar ik ook van baalde was dat het turnpakje dat ik aan had opengeknipt moest worden. Die outfit had ik geleend van een clubgenootje omdat mijn eigen pakje nog niet geleverd was. Echt super vervelend."
Na terugkeer uit het ziekenhuis werd Isa Ruigendijk geadviseerd om rust te nemen. "Dat hield ik precies 2,5 week vol", lacht ze "Daarna meldde ik me weer in de sportzaal om te gaan trainen. Je had die hoofden moeten zien bij TurnAround. Iedereen vond het 'eng' dat ik weer wilde beginnen. In eerste instantie heb ik alleen oefeningen gedaan op kracht en lenigheid. Niet veel later besloot ik weer voluit te gaan. Ik merkte wel dat ik wat aan armkracht had ingeboet, maar pijn voelde ik niet. Inmiddels ben ik weer volop in de running. Twee weken geleden turnde ik de tweede voorronde van de districtskampioenschappen. Dat ging best aardig: ik werd vierde. Ik hoop dat het in de kwartfinale straks ook goed zal gaan. Mijn uiteindelijke doel is om me te plaatsen voor het NK Tweede Divisie in Ahoy. Daarvoor zal ik me via de kwartfinale en de halve finale moeten kwalificeren. Ik heb de mazzel dat het nu even betrekkelijk rustig is met wedstrijden en ik me de komende tijd volop kan voorbereiden. Ik ga er voor!"

Isa Ruigendijk begon op 6-jarige leeftijd met turnen bij ACTV, de vereniging die enkele jaren geleden met CGV fuseerde tot TurnAround. Vorig jaar behaalde ze op het NK Tweede Divisie brons op sprong. "Een hoogtepunt", zegt ze. "Net als mijn tiende plaats op het NK Meerkamp zeven jaar geleden." In het dagelijks leven zit ze in de 3 atheneum op het Emmaus College.

Shopbox

Meer berichten