Joery Kaashoek: thuis bij SVS. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Joery Kaashoek: thuis bij SVS. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Joery Kaashoek: pure SVS-er

  Sport

Capelle - Voor Joery Kaashoek is er maar één club: SVS. "Ik ben hier ooit als D-speler begonnen en daarna altijd gebleven. Er is geen enkele reden om hier ooit nog te vertrekken."

Door Jan J. Timmer

Voor de 22-jarige rechtsback van de Capelse hoofdmacht is het verhaal simpel: "Ik weet wat ik hier heb. Het elftal waar ik deel van uitmaak is een hecht vriendenteam. Die kameraadschap gaat verder dan de wedstrijd op zaterdag. Ook na de trainingen trekken we met elkaar op en in onze vrije tijd trekken we er met z'n alleen op uit naar bijvoorbeeld festivals. Daarnaast zijn er een paar spelers waar ik al vanaf de D-tjes mee samen speel: Jeroen de Lel, Nick Snijder en Anthony Schoenmaker. We werden een jaar of vijf geleden met zijn drietjes van A1 naar het eerste elftal overgeheveld in een fase waarin dat team in zware degradatienood verkeerde, Dat was best bizar, want we hadden nul ervaring e n kregen meteen met veel druk te maken. Maar het pakte goed uit. Van de laatste zeven competitieduels won SVS er vijf en we handhaafden ons rechtstreeks. Vanaf dat moment ben ik niet meer uit het eerste elftal geweest."

In de hoofdmacht van trainer Wout Ooms is Joery Kaashoek de vaste rechtsback. "Niet mijn favoriete positie, maar daar ga ik niet moeilijk over doen", glimlacht de voormalige middenvelder. "Het enige wat telt is dat je van nu kunt zijn voor het team. Dat lukt gelukkig prima." Over de resultaten van SVS is hij gematigd tevreden. Vorig seizoen overtroffen we onszelf als debutant in de tweede klasse met een keurige zesde plaats. Dar zou het nu opnieuw op uit kunnen draaien en da's zeker niet slecht. Wel hebben we, zeker in de beginfase van de competitie, teveel punten laten liggen. Hopelijk kunnen we via periodewinst nog een speciaal einde breien aan het seizoen. Alles kan in deze tweede klasse. De verschillen zijn klein. Met wat mazzel val je in de prijzen."

Zijn hele periode als senior traint Joery Kaashoek al onder trainer Wout Ooms. "En dat gaat me nog geen moment vervelen", stelt de Capellenaar vast. "Ik vind hem een geweldige trainer. Hij is de man die ons van de vierde naar de tweede klasse heeft gebracht en hij inspireert ons nog steeds. Als het aan mij ligt blijft Wout hier nog jaren actief. Beter kun je niet hebben!"

Meer berichten