Laudame Financials VCN Dames 1 on fire!

  Sport

Capelle - Zaterdag 2 februari mocht het eerste dames team van VCN weer aantreden. Dit keer tegen de nummer 1 in de competitie: VV Utrecht Dames 1! Deze zaterdag was ook een sponsordag, dus de dames waren gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten.


Vorige week was er meer het gevoel dat de punten binnen gesleept moesten worden tegen de hekkensluiter van de competitie. Nu was Laudame Financials VCN Dames 1 de underdog en konden de dames dus vrijuit spelen. Dit was ook de opdracht waarmee ze het veld binnenstapten.

De wedstrijd begon met een verjaardagslied voor de spelverdeelster Lisa Vossen. Daarna gingen beide teams scherp uit de startblokken. Eigenlijk ging het de gehele set gelijk op. Marijke Lammers was erg goed in het achterveld. Mooie passjes en verdedigingsballen werden afgeleverd waardoor de spelverdeling alle aanvallers konden aanspelen. Het blok was scherp aan het net. Uiteindelijk won Laudame Financials VCN Dames 1 de meeste punten tijdens de big points en sleepten de dames zo de eerste set binnen, het werd 25-21.

De tweede set begonnen de dames wederom scherp. Deze set zag er wel anders uit dan de eerste. VV Utrecht Dames 1 maakte veel fouten. Laudame Financials VCN Dames 1 had een paar lange serviceseries waardoor de set relatief makkelijk binnen gehaald werd. Deze set werd gewonnen met 25-12.

Bij start van de derde set wisten de dames dat ze alles op alles moesten zetten om deze ook binnen te slepen. VV Utrecht is een sterk team die zich gemakkelijk terug kan vechten. Zo ging het eigenlijk de gehele set weer gelijk op en werden aan beide kanten mooie punten gemaakt. Elles Dambrink uit het tweede damesteam van VCN heeft een aantal prachtige punten gescoord, Maureen Weernekers heeft goed gebruik gemaakt van het blok van de Utrechtse dames. Zo wisten de dames ook tijdens deze laatste set de meeste punten binnen te slepen en werd deze set gewonnen met 25-20.

Wat een mooie uitslag was dit! 3-0 voor Laudame Financials VCN Dames 1. Volgende week spelen de dames in Doetinchem, tegen Orion Dames 1. Hopelijk wordt dit weer een mooie strijd!

Shopbox

Meer berichten