Bram Brinkman werkt met de TC aan een 'Capelser' Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Bram Brinkman werkt met de TC aan een 'Capelser' Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Bram Brinkman bouwt mee aan een perspectiefrijk vv Capelle

  Sport

Capelle - Voetbalvereniging Capelle terug naar de derde divisie; dat is het grote doel op sportpark 't Slot. Eerst echter wacht en klus met urgentie: handhaving in de Hoofdklasse. Een interview met Bram Brinkman, de nieuwe voorzitter van de Technische Commissie.

 

Door Jan J. Timmer

Nog maar twee jaar geleden gold Capelle als een vaste factor in de derde divisie. Daarna trad het verval op, afgelopen zomer culminerend in degradatie naar de Hoofdklasse waarin de groenzwarten momenteel een positie in de onderste regionen innemen. "Daar liggen diverse oorzaken aan ten grondslag", weet Brinkman. "En veel daarvan zijn herleidbaar tot botte pech. Zo trokken kort voor het einde van de overschrijvingstermijn vier versterkingen hun inschrijving terug, kozen twee spelers voor het betaalde voetbal en kreeg Capelle te maken met langdurige blessures van voetballers die de club eigenlijk niet kon missen. Gevolg was dat jonge jongens uit de eigen jeugd noodgedwongen direct veel speelminuten moesten maken in de hoofdmacht. Waar 'rustig brengen' onder normale omstandigheden een betere optie zou zijn geweest. Deze jongens; Luuk Kraaijeveld, Marciano Pape, Ricardo Lelieveld en John Fredy van Hijum hebben echter hun kans gepakt en zo ook een contract voor het volgend seizoen verdiend. Spelers als Philippe den Hartog, Kai Fens, Rutger de Bos en Kelvin Kalika zijn op de weg terug en hebben we in Julian Agatowski een directe versterking kunnen aantrekken. De kwaliteiten om ons te handhaven zijn aanwezig. En ondertussen houden we ons als TC ook bezig met komend seizoen. Doel is een rentree in de derde divisie. Dat is duidelijk. Onze TC bestaat uit acht mensen, van wie vier zich bezig houden met de seniorenselectie, twee met het tweede en derde elftal en twee met de jeugdafdeling. We zetten met elkaar de schouders onder de club. Dat gebeurt gelukkig op meerdere fronten. Onze vereniging is financieel gezond, maar heeft ook te maken heeft met een teruggelopen budget rondom de selectie. Dat betekent dat we inventief moeten zijn bij het verder verbeteren van ons eerste elftal. We zullen geen spelers aantrekken die niet willen strijden voor Capelle, anderhalf uur moeten reizen om op het sportpark te komen en meteen na de training weer naar huis rijden. We kiezen voor voetballers die hier welbewust willen voetballen en een goed sportkarakter meenemen."

Bram Brinkman is alweer zo'n 25 jaar betrokken bij vv Capelle. Aanvankelijk als enthousiaste voetbalvader, later in verschillende functies waaronder die van jeugdvoorzitter, voorzitter van de Businessclub en shirtsponsor.

Shopbox

Meer berichten