Enar Krootjes ziet ook de komende jaren veel perspectief in CVV Zwervers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Enar Krootjes ziet ook de komende jaren veel perspectief in CVV Zwervers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JWIJNTJES 0654257277)

Enar Krootjes bouwt aan basis bij CVV Zwervers

  Sport

Capelle - CVV Zwervers loopt weg met zijn Hoofd Jeugdopleiding Enar Krootjes. Verwonderlijk is dat niet, want Krootjes heeft op sportpark Couwenhoek iets fraais neergezet.

 

Door Jan J. Timmer

"Toen ik hier drie jaar geleden begon was meteen duidelijk dat de jeugdopleiding vanaf de bodem moest worden opgezet", blikt Krootjes terug. "Het eerste jaar is voornamelijk gebruikt om puin te ruimen en nieuw beleid te maken. Aan het eind van seizoen 3 mochten we met elkaar vaststellen dat er iets goeds is neergezet en de communicatie sterk was verbeterd. Die verloopt nu open en eerlijk voor alle jeugdleden. Bovendien hebben we een nieuw fenomeen ingevoerd: selectietrainingen voor alle jeugdleden. Iedereen kan zich er voor inschrijven. Van maart tot begin mei kun je je als voetballer laten zien aan de trainers. Mede door deze trainingen in te voeren is vriendjespolitiek een gepasseerd station."

Zijn constructieve werk voor CVV Zwervers Krootjes is de voorbije maanden niet onopgemerkt gebleven. Clubs als Barendrecht, XerxesDZB, Spijkenisse en zijn oude club Alexandria'66 wilden maar wat graag met hem in gesprek. "Ik heb ze stuk voor stuk verteld dat ik het liefst bij Zwervers bleef", vertelt hij. "Om de daad bij het woord te voegen heb ik een nieuw contract ondertekend dat me wederom voor drie jaar aan deze club bindt. Ik blijf hier bewust en graag omdat mijn werk hier nog niet klaar is. Tuurlijk, we zijn op de goede weg. De sfeer is goed, de structuur is duidelijk en het jeugdledental is in een paar jaar tijd gegroeid van 350 naar 700. Kinderen willen graag bij Zwervers voetballen omdat de sfeer goed is en ze aandacht krijgen, ook de lager spelende kinderen. Bij deze vereniging wordt iedereen gelijk en met respect behandeld. Het is er goed toeven, zeker ook vanwege de vele vrijwilligers. Zij leggen de basis voor heel veel voetbalplezier."

Een eerste elftal dat over een jaar of drie voor 75 procent bestaat uit zelf opgeleide spelers; dat is de ambitie van Enar Krootjes. "Ik denk dat het kan. Dit seizoen zijn er alweer zeven A-junioren doorgestroomd naar het tweede elftal, twee van hen doen zelfs al met Heren 1 mee. En reken er maar op dat er straks weer nieuwe talenten op de deur gaan kloppen."

Shopbox

Meer berichten