Brian Zalmijn wil met vv Capelle aan een verbeterde jeugdopleiding bouwen. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Brian Zalmijn wil met vv Capelle aan een verbeterde jeugdopleiding bouwen. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JWIJNTJES 0654257277)

Brian Zalmijn en vv Capelle: werken aan kwaliteit en plezier

  Sport

Capelle - Brian Zalmijn is bij voetbalvereniging Capelle begonnen als Hoofd Jeugdopleidingen. Zijn doel: de club van onderaf ontwikkelen tot een voetbalbolwerk waar iedereen van recreant tot en met selectiespeler zich op zijn eigen niveau en in een plezierige omgeving kan ontwikkelen.

Door Jan J. Timmer

Zalmijn is op sportpark 't Slot de komende drie jaar verantwoordelijk voor het voetbalinhoudelijke gedeelte van het nieuw te schrijven technisch jeugdbeleidsplan en het uitdragen daarvan naar de trainers. Ook behoren het aantrekken van nieuwe trainers, het monitoren van de ontwikkeling van de jeugdspelers én het selectiebeleid tot zijn takenpakket. "Dit is hét moment om nieuw elan in vv Capelle te brengen", stelt de oud-speler van Sparta en Excelsior Maassluis vast. "De club heeft een moeizame periode achter de rug met een eerste elftal dat teleurstellend presteerde, een afname van het aantal sponsors, een opgestapte TC en een jeugdafdeling waarin niet alles naar behoren liep. Het is goed en fijn te zien dat er mensen zijn opgestaan die willen bouwen aan de toekomst. Een toekomst waaronder een helder technisch jeugdbeleid een belangrijke pijler met gaan vormen. We moeten zorgen voor een kwaliteitsimpuls, zeker op het trainersvlak. We hebben een aantal uitstekende jeugdtrainers rondlopen, maar ook jeugdgroepen die geleid worden door goedwillende ouders zonder al teveel voetbalachtergrond, mensen die de taak veelal op zich genomen hebben omdat er niemand anders was die het wilde doen. Super sympathiek maar willen we écht stappen maken met de hele jeugdafdeling dan zal er op dat vlak echt iets meten gebeuren. Ik vind namelijk dat niet alleen de hoogst spelende jeugdteams recht hebben op een goede trainer, maar ook de kinderen die níet in een selectie spelen. Zo houdt je de club interessant voor iedereen en kun je alle leden kwaliteit bieden. Ieder kind in een Capelle-shirt verdient in onze aandacht! In die zin gaan we wat mij betreft als vereniging terug naar onze 'roots'. Natuurlijk blijft een eerste elftal belangrijk als uithangbord, maar er is meer dan dat alleen." Brian Zalmijn gaat de komende tijd benutten om veel wedstrijden van de Capelle-jeugd te bekijken en met trainer en begeleiders te praten. "Dat alles ga ik doen vanuit die ene ambitie: kwaliteit moet de norm worden bij deze mooie vereniging. Daar gaan we met een groep enthousiaste mensen aan werken. Een mooie en boeiende uitdaging."

 

Brian Zalmijn is in het dagelijks leven professioneel actief in de muziekwereld en heeft een lesgevende achtergrond als conservatoriumdocent en individueel coach/talentontwikkelaar. "Wat ik daar doe werkt ook in de voetballerij. Het mechanisme is identiek."

Shopbox

Meer berichten