Lisa Vossen: Na vijf jaar eredivisie terug bij VCN. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Lisa Vossen: Na vijf jaar eredivisie terug bij VCN. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Volleybalster Lisa Vossen: 'Met veel plezier één stapje terug'

  Sport

Capelle - Lisa Vossen bewaarde zoveel mooie herinneringen aan dat ene seizoen bij VCN/Laudame Financials dat ze na vijf seizoenen volleybal bij Sliedrecht Sport graag terugkeerde naar de Capelse club. Daar komt ze sinds dit elkaar uit voor Dames 1.

Door Jan J. Timmer

"Ik heb bewust voor een rentree bij VCN gekozen", vertelt de 24-jarige spelverdeelster. "Na vijf jaar Sliedrecht Sport weer het tijd om de bakens licht verzetten. Ik wilde wat meer ruimte om mijn studie Biomedical Engineering aan de TU in Delft af te ronden. Ook leek het me fijn om mijn sociale contacten buiten het volleybal wat aan te trekken. In die vijf jaar eredivisie met Sliedrecht Sport was bij mij vrijwel alles afgestemd op mijn sport. We trainden elke dag en als ik daarvoor en daarna wijdde ik mijn tijd vooral aan mijn studie. Bij VCN gaat het allemaal een tandje relaxter. We staan drie keer per week in de sporthal en hebben op zaterdag onze wedstrijd. Precies goed. En wat Sliedrecht Sport betreft: daar bewaar ik mooie herinneringen aan. We wonnen twee landstitels, werden twee keer bekerkampioen en mochten twee keer de Supercup omhoog houden. Ook de Europa Cup-wedstrijden in binnen- en buitenland waren onvergetelijk."

Lisa Vossen geeft toe dat ze wel even moest wennen aan haar nieuwe volleybalomgeving. "De intensiteit en de hardheid van de trainingen en wedstrijden liggen lager dan ik in Sliedrecht gewoon was", zegt ze. "Het gaat allemaal net iets langzamer; in die zin is het een stapje terug voor mij. Maar dat doet niets af aan mijn plezier en enthousiasme. Ik ben in een leuk team terecht gekomen." Dat de prestaties van VCN op het één na hoogste volleybalniveau sterk wisselend zijn, heeft volgens Lisa Vossen te maken met het feit dat er vijf nieuwe speelsters moesten worden ingepast. "Je moet elkaar in het veld echt leren kennen en dat vergt enig geduld. Ik heb al wél gezien dat deze spelersgroep mogelijkheden heeft om zich verder te ontwikkelen. Dat gaat stapje voor stapje en zou er wel eens toe kunnen gaan leiden dat we behoorlijk hoog gaan eindigen in onze poule. Hoe dan ook: ik heb het enorm naar mijn zin. Logisch, want zo'n beetje mijn hele vriendinnengroep zit hier en mijn vriend - Lucas Vroom, speler van Heren 1- beoefent hier ook zijn sport. Veel fijner kun je het je toch niet wensen?! Ik heb bij deze club mijn plekje hervonden, haha!"

De sportloopbaan van Lisa Vossen begon bij Scylla in Vlaardingen. Ze bracht er een groot deel van haar jeugd door en speelde er als 15-jarige al in Dames 1. Daarna volgden VCV Veenendaal, Alterna, VCN, Sliedrecht Sport en opnieuw VCN; haar huidige club.

Shopbox

Meer berichten