Wenda Zuiddam uit Capelle is de beste stepster ter wereld. (Foto: Emile Hilgers)
Wenda Zuiddam uit Capelle is de beste stepster ter wereld. (Foto: Emile Hilgers) (Foto: )

Wenda is de beste stepster ter wereld

  Sport

Capelle - Ze is al jarenlang de beste stepster ter wereld. Maar heeft ook enorm veel oog voor diverse maatschappelijke projecten in de wereld. Meehelpen op scholen is naast het steppen haar lust en haar leven. Wenda Zuiddam uit Capelle aan den IJssel is een voorbeeld voor velen. "Ik probeer energie te halen uit goede doelen en sinds kort probeer ik ook om de hoek bij de marine mijn steentje bij te dragen."

Door Cor Hulsbus

Het afgelopen jaar heb ik mij in eerste instantie gericht op het WK steppen dat plaatsvond in Losser, Nederland. In juli heb ik mijn wereldtitels kunnen prolongeren. Daarnaast deden er voor het eerst nog twee leden van ons team Stepteam Rotterdam mee. Daar ben ik enorm trots op. Verder stond als groot doel voor dit jaar de Mont Ventoux beklimmen op de agenda. Op de step dan wel te verstaan. Dit om geld in te zamelen in de strijd tegen kind slavernij in Haïti. Een super mooi doel en daarnaast een grote uitdaging om deze mooie berg op de step te beklimmen."

Goede basis

Als beste stepster ter wereld maakt zij enorm veel reclame voor deze vrij jonge tak van sport die door steeds meer mensen wordt beoefend. Maar omdat er ook geld moet worden verdiend om deze sport te kunnen beoefenen is Wenda Zuidam dit jaar militair en praktijkondersteuner geworden op een kazerne. "Daarmee ontstond de mogelijkheid om op sportgebied deel te nemen aan militaire kampioenschappen. Zo heb ik deel kunnen nemen aan de 1/8 triatlon en recent aan het NMK (Nederlands Militair Kampioenschap) wielrennen. Omdat ik totaal geen 'wielerervaring' heb had ik vooraf het doel gesteld om zo lang mogelijk in het peloton mee proberen te komen. Dit ging eigenlijk makkelijker dan gedacht en uiteindelijk kwam ik na een eindsprint ook nog als eerste over de finishlijn bij de dames en mag ik nu een jaar lang het rood-wit-blauwe shirt op de fiets dragen. Het steppen in de afgelopen jaren is duidelijk een goede basis voor het wielrennen. Misschien ga ik hier komend jaar naast het steppen meer aan meedoen.

Wat het steppen van wedstrijden betreft is nu een wat rustigere periode aangebroken. De eerste wedstrijd van komend seizoen zal waarschijnlijk pas in april 2019 zijn. Als team hebben we dit jaar topprestaties neergezet. Voor de komende tijd zou het fijn zijn als er wat nieuwe leden bij zouden komen. Steppen is al mogelijk vanaf 8 jaar maar ook volwassenen zijn heel erg welkom. Het rustig toeren behoort tot de mogelijkheden maar ook het rijden van wedstrijden. Daarnaast zijn we momenteel hard op zoek naar sponsoren om volgend jaar weer in nieuwe kleding aan de start te kunnen verschijnen. Mijn vader, eigenaar van fietsenbedrijf Eelco aan de IJsselmondselaan in Rotterdam, steunt mij al jaren maar voor een heel team zijn meer sponsors nodig."

stepteamrotterdam.nl

Shopbox

Meer berichten