Zwemmen.
Zwemmen. (Foto: Pixabay)

Zwemmen voor kinderhospice tijdens Zwemvierdaagse in Capelle

  Sport

Capelle - Zoals ieder jaar vindt ook in 2018 de Zwemvierdaagse Capelle aan den IJssel weer plaats in de herfstvakantie van de basisscholen. Het goede doel is kinderhospice Pallieterburght.

De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) organiseert door het hele land de Zwemvierdaagse. Op verzoek van de gemeente Capelle aan den IJssel neemt de Algemene Capelse Zwemvereniging (ACZ) de organisatie in onze gemeente op zich. De Zwemvierdaagse vindt alweer enige jaren in de herfstvakantie plaats, in zwembad De Blinkert. Dit jaar is het evenement van maandag 22 oktober tot en met donderdag 25 oktober.

Dit jaar is er als goede doel voor de Capelse Zwemvierdaagse gekozen voor het kinderhospice Pallieterburght te Capelle aan den IJssel. De huiselijke afdeling van het Sophia Kinderziekenhuis is recent verdwenen uit de Pallieterburght in Capelle. Het ziekenhuis had een tekort aan personeel. De stichting zet de activiteiten van het kinderhospice voort, maar heeft te maken met diverse (extra) kosten. De opbrengsten van de Capelse Zwemvierdaagse zullen worden besteed aan speelgoed, spelcomputers en dergelijke, waarmee de kinderen afleiding hebben en plezieriger de dag door kunnen komen. Meer info staat op: facebook.com/events/1018346421705839.

Meer berichten