Softbalclubs gaan intensief samenwerken onder de naam Blue Angels 2.0

  Sport

Capelle aan den IJssel - De honk- en softbalverenigingen Euro Stars uit Capelle aan den IJssel, Gophers uit Maasluis en Wassenaar gaan onder de vlag van Blue Angels 2.0 nog intensiever samenwerken. De komende jaren zal Blue Angels 2.0 de softbal damesafdelingen een kwaliteitsimpuls geven. Het streven is om het Top Team door te laten stromen van de Silver League naar de Golden League en het Talenten Team naar de Silver League. Dit alles onder leiding van de technisch coördinatoren Mary-Ann Hatt en Letticia Lokken. 

Door Cor Hulsbus


Beide Capelse dames hebben in softballand hun sporen ruimschoots verdiend en willen nu graag hun kennis en ervaringen overbrengen op jonge talenten om zo hun geliefde softbalsport naar een hoger niveau te tillen. Mary-Ann Hatt was jarenlang coach van onder meer Euro Stars. Zij leidde het team van 2003 tot 2007 van de toenmalige eerste naar de hoofdklasse en werd later assistent-coach van het nationale team (60 interlands). Hatt is nu nog actief als bench coach van het nationale team van Duitsland. Letticia Lokken was één van die door Hatt gecoachte speelsters uit het succesvolle team van Euro Stars en maakte daarna eveneens naam als coach.


Nieuw avontuur
Voor beide dames is het project Blue Angels 2.0 een nieuw avontuur. Hatt: "We hebben beiden een verleden bij Euro Stars en zien al jaren dat er in de regio softbaltalent rondloopt. Wij willen graag onze bijdrage leveren aan deze toch wel bijzondere samenwerking om de begeleiding van de speelsters nog beter te maken zodat ook zij het hoogst haalbare kunnen nastreven en wellicht bereiken. In het verleden hebben wij bijvoorbeeld Karin Tuk in ons team gehad en zagen wij haar doorgroeien naar Oranje. Inmiddels is zij al vele jaren een vaste waarde in het nationale team."


Volgens Letticia Lokken is de onderlinge samenwerking onder de noemer Blue Angels 2.0 vooral bedoeld om in ieder geval het vlaggenschip van Euro Stars naar de Golden League te begeleiden en het Talenten Team en Future Team in de slipstream mee te krijgen naar het op één na hoogste niveau, de Silver League. "Dat streven is er maar dat zal niet binnen één seizoen bereikt worden. Met de combinatie tussen de verenigingen en RSP, het bedrijf van John de Vos is er goede hoop op een succesvol meerjarenplan. Rotterdam Sport Partner heeft in het verleden in de volleybal- en handbalsport alsmede met het CHIO Rotterdam bewezen dat (top)sport en business hand in hand gaan en dat je door een goede samenwerking zelfs de internationale top kunt bereiken. John de Vos was coach en voorzitter van Euro Stars en wil nu voor zijn grote liefde de softbalsport eveneens de handen ineenslaan en een succesvolle samenwerking gestalte geven."


 

Meer berichten