Jaap Mastenbroek houdt het binnenkort voor gezien als voorzitter van vv Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Jaap Mastenbroek houdt het binnenkort voor gezien als voorzitter van vv Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Jaap Mastenbroek stopt als voorzitter vv Capelle

  Sport

Capelle - Jaap Mastenbroek stopt als voorzitter van vv Capelle. Op de algemene ledenvergadering half november is hij voor het laatst in functie.

Jan J. Timmer

Mastenbroek was de voorbije jaren niet bij machte om de teruggang van zijn club een halt toe te roepen. Het eerste elftal presteerde teleurstellend, het ledental van de businessclub daalde en de preses kreeg van alle kanten kritiek op het beleid. Reeds langer heb ik het gevoel dat ik geen leiding meer geef aan processen die supporters en ook sponsoren samenbrengen waardoor deze groepen volledig achter de club staan. Nee, integendeel, het plezier en daardoor de daadkracht brokkelt steeds verder af. Wel wil ik duidelijk maken dat dit niet geldt voor de kantine en de nieuwe opzet jeugd. Hier zitten capabele mensen die met veel passie bezig zijn om zaken te verbeteren en bij te dragen aan de continuïteit van onze vereniging."

Mastenbroek zag het als een persoonlijke doelstelling om Capelle financieel gezonder te maken, zonder dat dit ten koste zou gaan van het voetbalniveau. Het eerste lukte, het tweede niet. "Ik weiger ondanks alle druk dit beleid los te laten. Afspraken die je maakt, dien je na te komen.Als je dit constateert moet je plaats maken voor een ander. Vv Capelle is veel belangrijker dan Jaap Mastenbroek en ik denk dat er zich nu krachten zullen bundelen die mij niet gelukt zijn om samen te binden. Dat hoop ik van ganser harte. De mensen die mij veelvuldig via alle mogelijke manieren, soms direct, maar meestal indirect hebben laten weten hoe het moet, krijgen hierdoor alle ruimte om te laten zien hoe het anders moet. Vv Capelle verdient dit en ik maak hier graag ruimte voor. Het is allemaal nog prima te redden. Maar dan wel door iemand met visie en gezag die de nu ruziënde partijen samenbrengt. Bestaande, oude en nieuwe sponsoren weet te enthousiasmeren en een voetbaltechnisch beleid neerzet dat vele malen breder wordt gedragen. Wat ik volgens velen allemaal zou moeten en het gekrakeel via sociale media kan en wil ik niet meer pareren. Ik ben er klaar mee."

Shopbox

Meer berichten