De Schollebosloop krijgt 7 oktober zijn 2018-editie. (Foto: PR)
De Schollebosloop krijgt 7 oktober zijn 2018-editie. (Foto: PR) (Foto: PR)

Schollebosloop: sportief plezier!

  Sport

Capelle - Hardloopliefhebbers van alle leeftijden hebben hem al dik omrand in de agenda genoteerd: de Schollebosloop van zondag 7 oktober. Het evenement vindt plaats in de 'Groenste Gemeente van Nederland' Capelle aan den IJssel.

Door Jan J. Timmer

Rob de Hair is met zijn organisatiebureau WPR één van de organisatoren van het spektakel. "Wij zijn er twee jaar geleden ingesprongen nadat Maarten Heikoop bekend had gemaakt na 21 jaar te gaan stoppen", vertelt De Hair. "Gelukkig bleef Joop Vermeer wél beschikbaar. We zetten de Schollebosloop nu samen met hem voort. Uiteraard is het goed nieuws dat het evenement blijft bestaan, want ze trekt veel deelnemers, niet alleen uit de omgeving of Zuid-Holland, maar zelfs uit België en Engeland! Daarbij geldt ze als de afsluiting van het Stratenloopcircuit. Om de dag compleet te maken, is er na de run een gezellig barbecue-feest! Tijdens deze afsluiting van het Stratenloopcircuit worden de prijzen uitgereikt en kunnen we met zijn allen genieten van allerlei lekkers. Een DJ zorgt de muzikale omlijsting."

De Schollebosloop start om 11.30 uur met een kidsrun over een afstand van 1300 meter. Om 12.00 uur klinkt het startschot voor de 15- en 20 kilometer. Om 12.20 uur begint de Van Santenloop over 10 kilometer, gevolgd door de 5 kilometer Picassopassageloop. Het adres van de start- en finishlocatie: Sparta Rugby en Cricket, Bermweg 141 in Capelle aan den IJssel. De Schollebosloop voert de deelnemers door de mooiste delen van Capelle. De 5 en 10 km lopers maken een ronde door het zuurstofrijke Schollebos. Doe je mee aan de 15 of 20 km, dan loop je ook door de prachtige omgeving van het Hitland.

Voorinschrijven kan via de website www.schollebosloop.nl. Ook kort voor de start is aanmelding nog mogelijk in het clubhuis van Sparta Rugby.

Shopbox

Meer berichten