Ger Jacobs; zin een een regionaal voetbalonderonsje. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Ger Jacobs; zin een een regionaal voetbalonderonsje. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Hollandsche IJssel Cup: Must voor streekvoetbalfans!

  Sport

Capelle - Liefhebbers van spannend en onderhoudend streekvoetbal worden op hun wenken bediend met een nieuw initiatief: het toernooi om de . Op zaterdag 25 augustus vindt de finaleronde plaats van het evenement waaraan CVV Zwervers, DCV, SVS en Spirit met vier selectie-elftallen meedoen.

 

Door Jan Timmer

"Het idee om met de Hollandsche IJssel Cup te beginnen kwam eigenlijk spontaan op", vertelt Ger Jacobs, medeorganisator én voorzitter van CVV Zwervers. "SVS en onze vereniging namen de laatste jaren deel aan een toernooi bij Alexandria'66. Mooi evenement, maar we wilden eigenlijk weer eens iets nieuws. Zo kwamen we tot een jaarlijks terugkerend toernooi waar niet alleen het eerste en tweede elftal, maar ook de jeugdteams JO -19, JO 17-1 en JO 15-1 in actie konden komen. We benaderden DCV en Spirit en daar was men ook meteen enthousiast."
De eerste twee ronden zijn inmiddels afgewerkt. Zaterdag stonden vier duels op het programma, gisterenavond zes. Komende zaterdag wordt de finalereeks afgewerkt op sportpark Couwenhoek, de thuishaven van CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel. Het programma start om 10.00 uur. De eerste elftallen komen om 15.00 uur in actie. De prijsuitreiking en de strijd om de Hollandsche IJssel Penaltybokaal vinden om 18.00 uur plaats. Tussen de bedrijven door is er alle gelegenheid om een lekker broodje te eten, te genieten van muziek én heerlijk over voetbal en allerlei andere zaken te praten. Kortom: pure ontspanning voor elke liefhebber van het streekvoetbal. "Dat we deze Cup-editie met Zwervers, DCV, Spirit en SVS gestart zijn, wil niet zeggen dat we andere clubs met een 'IJssel-link' vergeten zijn", aldus Ger Jacobs. "Dit evenement zou met hen erbij in de toekomst best eens kunnen uitgroeien tot een grotere schaal. Het begin ís er nu in ieder geval."

De strijd om de Hollandsche IJssel Cup mag je met wat in nostalgie verpakte fantasie misschien wel vergelijken met het roemruchte Kringbokaal-toernooi, dat zich tot en met 1988 jaarlijks ontrolde en in de eindfase duizenden toeschouwers wist te lokken. Ook komende zaterdag wordt het ongetwijfeld gezellig druk. De toegang tot sportpark Couwenhoek is gratis.

Shopbox

Meer berichten