Het team (dames 1) van honk- en softbalvereniging Euro Stars.
Het team (dames 1) van honk- en softbalvereniging Euro Stars. (Foto: )

Europese softbaltoppers spelen in Capelle

  Sport

Capelle - Het komt zelden of nooit voor dat de gemeente Capelle aan den IJssel een heuse Europa Cup softbal binnen de gemeentegrenzen krijgt. Komende week vindt op Sportpark Schenkel het clubtoernooi voor bekerwinnaars plaats. Deelnemende teams uit maar liefst elf landen uit Europa en Afrika verblijven een week lang in deze regio. Fans en familieleden maken hier uitstapjes, winkelen hier en geven geld uit in dit gebied. Een mooie opsteker voor de regio.

Door Cor Hulsbus

De honk- en softbalvereniging Euro Stars, met als thuisbasis Sportpark Schenkel in Capelle, timmert al vele jaren flink aan de weg. Voorzitter André van Overbeek is trots op hetgeen de club in al die jaren heeft bereikt, maar kijkt net als de leden en vrijwilligers uit naar komende week. "We zijn enorm verheugd dat we dit evenement mogen organiseren. Van maandag 20 tot en met zaterdag 25 augustus vindt op ons complex de Women's European Cup Winners Cup plaats, het toernooi voor bekerwinnaars. Wij vertegenwoordigen ons land voor de eerste keer, dus dit is heel bijzonder. Er worden drie wedstrijden per dag gespeeld, de eerste begint om tien uur, de tweede om twee uur en de derde om acht uur. Alleen op maandag speelt Euro Stars om 21.00 uur omdat dit tevens als openingswedstrijd wordt gezien. We vragen geen toegangsgeld dus iedereen kan gezellig komen kijken."

De lokale omroep Radio Capelle is eveneens van de partij laat Kasper Luchtmeijer weten. "Ja, hier willen we graag bij zijn. Dit is een topevenement voor deze regio." Ook ex-voorzitter John de Vos komt kijken. "Euro Stars zet Capelle wel op de kaart en mag trots zijn op dit toernooi wat in het softbalwereldje veel aanzien kent." Burgemeester Peter Oskam is een fervent sportliefhebber en komt ook zeker langs op Sportpark Schenkel.

Topweek

De deelnemende teams verblijven vanaf aankomend weekeinde in hotels in de nabije omgeving en omdat het vakantietijd is, komen ook familieleden van de deelneemsters mee naar Capelle aan den IJssel. De lokale winkeliers kunnen gebruik maken van deze tijdelijke gasten. Voor André van Overbeek en de leden van Euro Stars wordt het in ieder geval een topweek in deze toch al mooie zomerperiode. Overigens is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. "We willen de deelnemende teams graag goed begeleiden en het toernooi ook in alle opzichten laten slagen. Veel ploegen spelen regelmatig Europees softbal en zijn wel wat gewend. Voor ons is dit nieuw."

Royal Greys (België) Titans (Botswana), Joudrs (Tsjechië), BCF Paris (Frankrijk), Wesseling Vermins (Duisland), London Angels (Engeland), Bollate (Italië), Atletico de San Sebastian (Spanje), Kalita (Rusland), Eagles Luzern (Zwitserland) en Sparks en Euro Stars uit ons land zullen strijden om de Europese beker.

Meer informatie over Euro Stars en de Europa Cup vind je op www.euro-stars.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden