startfoto Ronde van West
startfoto Ronde van West (Foto: Walter de Graaf)

Regionale top aanwezig bij 11e editie Ronde van West

  Sport

Capelle aan den IJssel - Een aantal regionale toplopers zijn aanwezig bij de 11e editie van de Ronde van West die op dinsdagavond 21 augustus plaatsvindt in Capelle aan den IJssel. Zo hebben Patrick Kwist en Carla Ophorst zich inmiddels alweer ingeschreven. Ook plaatselijk aanstormend talent Leender van der Lugt, in mei nog winnaar op de langste afstand van Nesseloop, is van de partij.

Er is dit jaar plaats voor 950 deelnemers over vier afstanden. Inmiddels zijn al 750 inschrijvingen binnen. De verwachting is dat de laatste 200 inschrijvingen deze week nog binnen komen. Het is dit jaar, net als vorig jaar, alleen mogelijk om in te schrijven via voorinschrijving. Er is dus geen na-inschrijving op locatie. Deelnemers kunnen inschrijven voor vier verschillende afstanden, te weten ; 1-2-5 en 10 km, via de website www.rondevanwest.nl

Tijdregistratie wordt ook dit jaar weer haarscherp verzorgd door Racetimer. Nieuw is dit jaar de uitslagenservice van Racetimer, waar deelnemers direct na afloop op digitale schermen hun uitslag kunnen teruglezen. Uiteraard kunnen zij de dag erna op de website ook weer hun finishvideo terugkijken.

De Ronde van West wordt dit jaar muzikaal opgeluisterd door Afslag 9, een slagwerkgroep uit Zevenhuis en DJ-Kes die vanuit zijn glitter-golf de muzikale hits ten gehore brengt.

Net als voorgaande jaren steunt de loop weer een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Capelse Voedselbank. Deelnemers kunnen, geheel vrijblijvend, bij hun inschrijving een donatie doen en tijdens de jaarlijkse speelweek van de organiserende buurtgroep Capelle West zijn er ook nog een aantal activiteiten die ten goede komen aan dit doel.

Deelnemers doen er verstandig aan om op te fiets te komen. Neemt niet weg dat er voor de lopers die van buiten de gemeente / regio komen voldoende parkeerruimte aanwezig is op het bedrijventerrein en op de Nijverheidsstraat.

Meer info over de Ronde van West is te lezen op de website www.rondevanwest.nl en op facebook https://www.facebook.com/RondeVanWest/

Meer berichten