Europees eremetaal voor de Rozenblad zusjes uit Capelle

  Sport

Capelle - Het EK wado karate werd van 27 tot en met 29 juli 2018 gehouden in Braga, Portugal. Olivia en Adriana Rozenblad (Unity99) kwamen namens Nederland uit op de onderdelen kata, kumite en teams.

Op vrijdag ochtend ging het toernooi van start met het onderdeel Kata. Olivia (8 jaar) die voor het eerst mocht mee doen aan dit toernooi, bereikte bij dit onderdeel wel de finale, maar haalde geen podiumplek. Adriana (10 jaar) wist de finale niet te halen.

In de middag de kumite van start. Na enkele zenuwslopende partijen stelden beide zusjes een plek in de finale veilig, die een dag later afgewerkt zou worden.

Tijdens de finales op zaterdagavond mocht Olivia de spits afbijten, zij kwam net te kort, verloor de finale met 0-1 en pakte daarmee de zilveren plak. Daarna maakte Adriana korte metten met haar Belgische opponente, won haar partij met 5-0 en nam het goud mee naar Nederland. Hiermee prolongeerde Adriana haar Europese titel.

Zondag tijdens de teams finale stonden twee Nederlandse teams in de finale tegenover elkaar. Ook hier was er goud voor Adriana en wederom zilver voor Olivia.

Volgend jaar september zijn de wereldkampioenschappen in Londen, Engeland, daar hopen de zusjes opnieuw hoge ogen te gooien.

Shopbox

Meer berichten