Foto: pr

Laurens de Wit pakt dubbele zege in Zolder

  Sport

Capelle - Laurens de Wit heeft afgelopen weekend bij de Superprix in Zolder beide races van de Ford Fiesta Sprint Cup gewonnen. In de klasse boven 25 jaar was de 28-jarige coureur uit Capelle aan den IJssel de concurrentie te snel af. De teller staat voor De Wit nu op vier uit vier, want ook tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort eerder dit jaar won hij beide races.

De Wit rijdt voor het raceteam van Bas Koeten Racing en begeleidt ook de jonge talenten van het team, onder wie de 15-jarige Loek Hartog die beide races in de klasse tot en met 24 jaar won. In een raceweekend verkennen ze samen het circuit. "Volgens mij heb ik dat veel te goed gedaan, want Loek was een stuk sneller. We helpen elkaar, jutten elkaar op, wisselen data uit en daar leer ik dan ook weer van. Met twee eerste plaatsen kan ik zeker thuis komen."

De kwalificatie liep niet geweldig voor De Wit, die wat snelheid leek te missen en de achtste tijd noteerde. De tweede race werd gestart met de volgorde uit de kwalificatie en waren de mogelijkheden voor De Wit beperkt. "Ik moest mijn koppie erbij houden. Met het oog op het kampioenschap is finishen ook heel wat waard. Mijn grootste concurrent Liroy Stuart viel al snel uit en daarom was het ook een ideaal weekend voor de stand."

Kort voor het einde van de race raakten koplopers Marcel Dekker en Daan Pijl elkaar en vielen uit. Zo schoof De Wit op naar de eerste plaats in zijn klasse. "Gezien de ranglijst nam ik eigenlijk al genoegen met de tweede plaats. Heel houden is ook belangrijk, dat blijkt nu weer."

Shopbox

Meer berichten