Foto: Jasper Schoonhoven

Maatwerkers VCN soeverein in Utrecht

  Sport

Capelle - Op zaterdag 17 maart stond de uitwedstrijd tegen Utrecht op het programma voor Maatwerkers VCN. Tijdens de wedstrijd in Capelle hadden de mannen uit Utrecht het de Maatwerkers ontzettend moeilijk gemaakt maar wisten zij er ternauwernood een 3-1 overwinning uit te slepen. VCN was dus op zijn hoede en bereidde zich voor op een pittige pot. Aan de andere kant was de opdracht duidelijk; bij een 4-0 overwinning kon - afhankelijk van eventueel puntverlies van Rijswijk - volgende week mogelijk het kampioenschap thuis worden binnengehaald.

De eerste set werd begonnen met Thomas Tournier, Thomas Boerefijn, Robert Jansen, Ralph Backer, Lucas Vroom, Daan Spijkers en Rogier van Leeuwen. Het leek erop dat het lonkende kampioenschap een enthousiasme is het hele team losmaakte want zowel in het veld als langs de kant was de sfeer meer dan goed! Dit leidde er dan ook toe dat, na een nog wat rommelig begin, Utrecht overrompeld werd. Mede door een uitstekend lopende service en goede blokkering wist Utrecht niet waar men het moest zoeken. Na enkele slordigheidjes op het eind stond er een nette 25-16 op het scorebord en dus een 1-0 voorsprong!

In de 2e en 3e set bleef het spelbeeld ongewijzigd; een fel en enthousiast VCN bleef goed serveren en was gretig aan het net. Dit bood Ferry van Hal de gelegenheid om ook Kevin Kop en Tom van Reeuwijk - normaal spelend in het 2e maar vaste invalkrachten bij VCN 1 - hun puntjes mee te laten pakken. Uiteindelijk werden set 2 en 3 met 25-13 en 25-12 binnengehaald met liefst 25 blokpunten in de eerste 3 sets in totaal!

In de 4e set was Utrecht erop gebrand om de eer te redden en was de scherpte bij Maatwerkers VCN er een beetje af. Desondanks werd de 4e set met een nette 25-22 binnengesleept en was de 4-0 overwinning een feit!

Na de wedstrijd kwam daarbij het nieuws dat Inter Rijswijk 2 punten heeft laten liggen bij streekgenoot Krimpen. Dit betekent dat Maatwerkers VCN volgende week zaterdag, op 24 maart, kampioen kan worden tijdens de thuiswedstrijd tegen Next Volley Dordrecht! De wedstrijd begint om 17:00 in sporthal de Oostgaarde. Zorg dat je erbij ben want het beloofd een memorabele dag te worden!

Shopbox

Meer berichten