Nick van der Ploeg wil goed afsluiten  bij vv Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Nick van der Ploeg wil goed afsluiten bij vv Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Nick heeft moeite met lijdzaam toekijken

  Sport

Capelle aan den IJssel - Vanaf de bank kijkt hij toe hoe Capelle probeert degradatie uit de derde divisie te voorkomen. "Liever zou ik spelen", zegt keeper Nick van der Ploeg. "Het is moeilijk om toe te kijken."

Door Jan Timmer

Van der Ploeg (30) is aan zijn zesde en laatste seizoen bezig op sportpark 't Slot. Komend voetbaljaar staat hij onder de lat bij BVV Barendrecht, waar hij de concurrentiestrijd zal aangaan met zijn collega's Vos en Cheuk-a-Lam. "Ik heb deze winter van verschillende clubs aanbiedingen gekregen", vertelt de oud-doelman van onder meer Feyenoord (jeugd), Excelsior (jeugd) en FC Dordrecht (eerste elftal). "Die van Barendrecht sprak me het meeste aan. De club speelt in de tweede divisie en is lekker dichtbij. Dat laatste was voor mij een voorwaarde omdat ik in combinatie met gezin en werk niet veel trek had om langer dan drie kwartier in de auto te zitten om naar een training te rijden."

Op sportpark De Bongerd is Van der Ploeg één van de drie gegadigden om mee te dingen naar de opvolging van Marc van Splunter, die aan het einde van dit seizoen afscheid neemt. "Garanties heb je daarbij niet", weet Van der Ploeg. "En dat is ook niet erg. Het enige wat ik kan doen is goed trainen en ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben als er een beroep op me wordt gedaan. Zo sta ik er trouwens ook nog steeds in bij Capelle. Ik ben daar vorig jaar vanwege een langdurige blessure mijn basisplaats kwijtgeraakt aan Bradley van der Meer. Vervolgens koos toenmalig trainer Winand van Loon permanent voor Bradley. Ik zie echter ook dat Bradley aan een mindere fase bezig is, waardoor ik mogelijk toch mijn kans weer krijg onder Van Loon's opvolger Ron Timmers. Capelle heeft denk ik nu behoefte aan een team dat kan omgaan met degradatiedruk. Ik ben er klaar voor als ik gevraagd word."

Nick van der Ploeg begon bij de amateurs van Nieuwerkerk en stapte op zijn 11e over naar Feyenoord. Wie naar zijn 'clublijst' kijkt ziet dat hij overal voor een langere periode actief was. "Klopt", glimlacht hij. "Ik ben geen hopper. Als ik het naar mijn zin heb, blijf ik lang. Die zes seizoenen bij Capelle passen in dat beeld. Ook bij deze club voel ik me thuis."

Shopbox

Meer berichten