Ben Spork keert terug op sportpark Couwenhoek

  Sport

Capelle aan den IJssel - Ben Spork keert volgend seizoen terug bij de club die hij in 2015 verliet: CVV Zwervers.De oud-voetbalprof van onder meer Sparta en SC Cambuur gaat op sportpark Couwenhoek aan de slag als opvolger van trainer Adrie van Tiggelen.

Door Jan Timmer

"Terug naar je oude club; je ziet het niet zoveel. hè", glimlacht de 49-jarige coach. "Ik doe het omdat ik perspectief zie in deze club en omdat ik goede herinneringen bewaar aan dat ene seizoen waarin ik voor Zwervers actief was. Ik verliet de club destijds zeker n;iet omdat ik het er niet naar mijn zin had. Het was simpelweg omdat Brielle me per se wilde hebben. De ambities daar spraken me enorm aan, dus hapte ik toe.

Geen promotie

Bij de ambitieuze eersteklasser beleefde Ben Spork twee mooie seizoenen, waarin het tot frustratie van velen net niet lukte om promotie naar de Hoofdklasse te bereiken. Op jaargang drie kijkt Spork allerminst met voldoening terug. Hij werd in oktober op non-actief gezet. "We begonnen de competitie goed en stonden na zeven duels op de derde plek", blikt hij terug. "Vervolgens werd ik uit mijn functie ontgeven. Eerlijk gezegd zag ik dat niet aankomen. Het deed daarom pijn. Terugkijkend stel ik vast dat mijn afscheid veel te maken had met het feit dat de mensen die mij hadden aangetrokken niet meer in functie waren. Ik had ondertussen al aangegeven na dit seizoen te zullen vertrekken. Ook dat werkte niet in mijn voordeel." Bij Zwervers hoopt Spork gevrijwaard te blijven van opportunistische beoordelaars en lekker te kunnen werken. "Zwervers wil uitgroeien tot een stabiele eersteklasser. Dat is een realistische ambitie. Adri van Tiggelen is goed bezig met het team, ik mag dat straks gaan voortzetten voor een periode van minimaal twee jaar bij een goed gestructureerde club. Heerlijk!"

Koopgoot

CVV Zwervers, momenteel de trotse koploper in de tweede klasse, was niet de enige club die naar de diensten van de oud-prof informeerde. Na zijn vertrek bij Brielle werd Ben Spork benaderd door meerdere, naar zijn diensten hengelende, clubs "Die belangstelling deed me goed", zegt hij. "En ik ben nu ook weer heel erg toe aan een nieuwe club. Steeds door de Koopgoot moeten slenteren in het weekend heb je op een gegeven moment ook wel gezien, haha! Dit is beter zo!"

Meer berichten