Maatwerkers VCN verliest van Inter Rijswijk

  Sport

Capelle - Op zaterdag 3 februari stond de topper in de 1e divisie B op het programma; nummer 2 Inter Rijswijk op bezoek bij nummer 1 Maatwerkers VCN. Bij een royale winst voor de koploper kon de competitie voortijdig beslist worden, bij een dikke winst van Rijswijk zou de spanning teruggebracht worden. Er stond dus flink wat op het spel en dat had het publiek, dat massaal toegestroomd was, in de gaten.

In de eerste set werd door Maatwerkers VCN begonnen met een enigszins aangepaste opstelling door enkele blessures en ziektes. In de basis stonden Robert Janssen, Rogier van Leeuwen, Rowan Hogenboom, Daan Spijkers, Thomas Boerefijn, Ralph Backer en Lucas Vroom. De wedstrijd kwam direct goed op gang met enkele spectaculaire punten van beide kanten. Ondanks prima spel van beide kanten wist VCN deze set over het algemeen de controle te behouden zonder een echt groot gat te slaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een nette 25-19 setoverwinning voor de koploper.

In de tweede set ging de set aanvankelijk gelijk op. Geen van beide teams wist gedurende set écht afstand te nemen. Richting de big points wist Rijswijk echter een gat te slaan. Maatwerkers VCN richtte zich op en drong aan maar Rijswijk wist de set met 23-25 nipt over de streep te trekken en de stand gelijk te trekken. Inter Rijswijk kreeg vleugels en pakte ook de derde set met 15-25.

Dit betekende een 2-1 achterstand voor de koploper en het risico van een, zoals eerder beschreven royale overwinning (3-1) voor Rijswijk, wat de spanning de competitie weer terug zou brengen. Om dit te voorkomen moesten de mannen van Maatwerkers zich oprichten. In een boeiend volleybalgevecht met een sterk ingevallen Cain van Hal wist VCN uiteindelijk met 25-22 de set te winnen en een 5e set eruit te slepen.

Dit betekende dat Rijswijk hooguit 1 punt in kon lopen en de marge minimaal 11 zou blijven. Het leek er op die wetenschap het vuur in de 5e set eruit was. Na nog een redelijk begin nam Rijswijk het over en wisten zij de 5e set met 9-15 te winnen.

Al met al kan er niet anders geconcludeerd dat Rijswijk voor de 2e keer een terechte overwinning op VCN heeft behaald. Daarnaast is uiteindelijk toch vooral het publiek de grote winnaar van dit boeiende volleybalgevecht (dat ruim twee uur en een kwartier geduurd heeft) en dat alles in zich had; passie, mooie punten, mindere momenten, drama. Voor nu hebben de mannen van Maatwerkers een vrij weekend waarna over twee weken de wedstrijden tegen de andere concurrent,Voerendaal, op het programma staat.

Meer berichten