3-2 winst voor Laudame Financials VCN D1

  Sport

Capelle - Waar VCN voor de kerst nog mocht aantreden tegen Alterno D1 in de bekerwedstrijd, kon afgelopen zaterdag revanche genomen worden op de verloren uitwedstrijd tegen D2 in Apeldoorn. Met dit in het achterhoofd en het feit dat er in 2018 in eigen huis nog niet verloren is, gaan we de strijd aan.

De eerste set begon wat moeizaam aan de kant van VCN, weinig druk op de tegenstander en een aantal persoonlijke fouten. De eerste set ging helaas verloren met 19-25. Dat kan beter! Plan voor de tweede set is ons eigen ding doen, en Alterno mee de rally innemen. Dit was helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Er ontstond angst om fouten te maken helaas ging deze set verloren met 10-25.

Dit is VCN onwaardig. Ze kunnen veel meer dan wat ze tot nu toe laten zien hebben. Het plan voor de derde set was dat Bjorna Gras (libero) en Maureen Weernekers (passer loper) met ze tweeën gingen passen. De wissels pakte goed uit en Maureen Weernekers, Rosa van Agteren en Anouk van Egmond pakte het voortouw. De pass kwam op de rit met mooie aanvallen als gevolg. De derde set is knap gewonnen met 25-16. Laudame Financials VCN Dames 1 zitten weer in de wedstrijd. Ook de set hierna konden ze het niveau vasthouden. Alterno gaf in de vierde set veel tegendruk, Bjorna Gras had de mooie aanvallen goed onder controle en ook op midden sleepte we de punten binnen. Toch nog een beetje spannend maar met 25-23 was de set voor VCN.

In de vijfde set ging het aardig gelijk op bij een 7-8 wisselstand voor Alterno. Met een prachtig killblock en een ace voor de women of the match: Maureen Weernekers ging de wedstrijd naar Laudame Financials VCN Dames 1. Kortom: van walk of shame naar walk of fame, de wedstrijd is voor VCN!

Shopbox

Meer berichten