Wilmer Kousemaker stijlvol in actie namens Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Wilmer Kousemaker stijlvol in actie namens Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl )

'Er moet echt wat veranderen bij Capelle'

  Sport

Capelle aan den IJssel - Het voetballeven lacht Capelle dit seizoen niet bepaald toe. De club zal alle zeilen bij moeten zetten om zijn derde divisiestatus veilig te stellen. "Er moet echt wat veranderen", weet ook middenvelder Wilmer Kousemaker, die trainer Winand van Loon zag vertrekken en Ron Timmers als opvolger begroet.

Door Jan Timmer

De oud-prof behoort tot de routiniers in het zwalkende elftal en bulkt van de ervaring. Toch lukt het ook Kousemaker niet om de vinger exact op de zere plek te leggen. "Je zou kunnen zeggen dat onze problemen voortkomen uit het feit dat we de vele scoringskansen niet benutten", zegt hij. "Dan leg je de zwarte Piet bij de voorhoede neer, maar dat is te gemakkelijk. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de zorgelijke situatie waarin Capelle beland is. En we zullen er ook collectief uit moeten zien te komen. Gelukkig is er nog tijd om de boel te repareren en het voetbal op de mat te leggen dat bij onze kwaliteiten past. Want ik blijf van mening dat Capelle niet in de onderste regionen thuis hoort. We moeten echter niet te lang wachten met onze revival. Het moet nu!" De urgentie daarvan is alleen maar groter geworden door de zware 4-1 nederlaag tegen degradatierivaal ACV uit Assen. Verliezen kán, maar er hangt momenteel een mist van onmacht over het elftal heen. Dat Capelle onderweg een aantal fikse knauwen heeft opgelopen, is ook Wilmer Kousemaker duidelijk geworden. "In mentaal opzicht vertonen we de laatste tijd kwetsbaarheid. Dat is ook niet onlogisch. We zullen dat echter wél moeten ombuigen en wedstrijden moeten gaan winnen. En het liefst meteen, want anders komt straks aan op de slotfase van de competitie en kom je in een stresssituatie terecht waarin je niet wilt verkeren. Alle hens aan dek dus."

Wilmer Kousemaker is er nog niet uit of hij ook komend seizoen bij Capelle speelt. "Ik ben nog niet met de club in gesprek geweest over mijn toekomst", zegt hij. "Het belangrijkste is nu dat we handhaving veilig stellen. Mocht ik stoppen, dan doe ik dat liever niet op een roemloze wijze. Kortom: er is voorlopig genoeg om voor te knokken."

Shopbox

Meer berichten