• Henk Pieterse, binnenkort te gast bij Cady'73.
• Henk Pieterse, binnenkort te gast bij Cady'73. Foto: PR

Jubilerend Cady’73 is nog niet uitgefeest

Sport 811 keer gelezen

CAPELLE • De komst van oud-topbasketballer Henk Pieterse, een erewedstrijd tussen de oud-internationals en oud-eerste team spelers én een feestavond; basketbalvereniging Cady’73 staat ook de komende weken uitgebreid stil bij zijn vijftigjarig jubileum.

“We hebben bewust gekozen voor een gevarieerde viering van onze clubverjaardag”, vertelt Kees Zoutman, lid van de jubileumcommissie van Cady. “Inmiddels hebben we al een pubquiz, een klaverjastoernooi en een in jubileumsferen uitgevoerd oliebollentoernooi achter de rug; stuk voor stuk activiteiten die zonder meer geslaagd waren.”

Op zaterdag 22 april gaat het feestprogramma verder met onder meer een clinic van de letterlijk en figuurlijk grote oud-basketbalster Henk Pieterse én een erewedstrijd tussen oud-Cady en oud-Oranje. “We zijn erg blij dat Henk bij ons wil zijn in sporthal Lijstersingel,”, zegt Kees Zoutman. “Speciaal voor onze jeugd geeft hij van 14:00 uur tot 17:15 uur zijn welbekende ‘Pest mij maar’-clinics aan onze jeugdspelers vanaf 10 jaar. Ze mogen rekenen op een bijzonder en sportief programma van een man van wie je je nauwelijks kunt voorstellen dat hij als jonge tiener gepest werd. Dankzij basketbal werd hij langzaam maar zeker zelfbewust en kreeg hij zelfvertrouwen. Met ‘Pest mij maar’ maakt Henk op een aansprekende, sportieve en humoristische manier manier jongeren sterk en verbetert hij de groepsdynamiek.” Ook om naar uit te kijken is de erewedstrijd tussen de oranjeklanten en de Cady-cracks van weleer. Dat met nostalgie omrandde duel begint om 17:15 uur en brengt heel wat oude glorie tussen de lijnen. “Echt een wedstrijd om je op te verheugen,” stelt Kees Zoutman verlekkerd vast. “Dat wordt een mooie happening.” Met de activiteiten op 22 april is het nog niet gedaan met Cady’s halve eeuwfeest. “Klopt,” glimlacht Zoutman. “Op zaterdag 13 mei staat er nog een grote feestavond op het programma met onder meer muziek, huldigingen en een toespraak van onze voorzitter Oscar van Veen. Omdat onze kantine waarschijnlijk wat te klein is om iedereen te huisvesten die avond mogen we ook gebruik maken van de ruimte van onze buren van sportschool Body Tec. Super sympathiek. Niets staat een lekker feest nog in de weg .”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15