• Capellenaar Lukas Bos controleert de bal bij Spirit.
• Capellenaar Lukas Bos controleert de bal bij Spirit. Foto: John Wijntjes

Lukas Bos op voetbalavontuur in Spanje

Sport 1.215 keer gelezen

CAPELLE • Capellenaar Lukas Bos gaat komend seizoen zijn voetbalgeluk beproeven in Spanje. De nu nog bij de Ouderkerkse tweedeklasser Spirit voetballende spits komt na de zomer uit voor CD Alboraya op het hoogste amateurniveau van Spanje.

“In Spanje leven en voetballen stond al een tijdje op mijn verlanglijstje”, aldus de 21-jarige boomlange en balvaste spits, die dit seizoen namens Spirit al tien competitietreffers binnenschoot en in het bekertoernooi driemaal trefzeker was. “In de zomer van 2021 verbleef ik een maand in Valencia om daar een cursus Spaans te volgen. In die periode ben ik verliefd geworden op de taal, stad en de mensen die er wonen.” 

Ondertussen rees zijn ster in Ouderkerk, het Krimpenerwaardse dorp waar vv Spirit gevestigd is. “In seizoen 2021/2022 maakte ik al deel uit van de selectie, maar moest ik het vanwege de pittige concurrentie vooral doen met invalbeurten”, vertelt Bos. “Dit jaar kwam daar echter verandering in. Eén van mijn concurrenten voorin stopte met selectievoetbal, een ander vertrok naar een eersteklasser. De trainer, die al eerder had gezegd dat ik dicht tegen een basisplaats aan zat, schoof me door naar de eerste elf. Ik had daarbij de mazzel dat ik meteen in mijn eerste competitieduel twee keer raak schoot. En nu wil ik uiteraard mijn ‘plekkie’ zien vast te houden en zo hoog mogelijk eindigen met Spirit.” 

“Door de goede resultaten van de laatste weken staan we nu op twee punten van koploper Sparta. Dat ziet er dus goed uit. Of ik al kampioenskoorts heb? Noem het maar kampioenskriebels. Maar duidelijk is ook dat de concurrentie groot is. De komende periode krijgen we nog een aantal pittige uitduels kort achter elkaar tegen sterke ploegen. Als we die goed doorkomen dan mag je gaan denken aan promotie. Natuurlijk, het lijkt me geweldig om met zo’n mooi succes af te reizen richting Spanje. Voorlopig ben ik van plan om daar één jaar te blijven. Bij Alboraya heb ik in ieder geval een goed gevoel. Ik werd er gastvrij ontvangen en de mensen daar maken een prettige indruk op me. Maar eerst wil ik nog een paar maanden vlammen met Spirit. Ik verheug me enorm op de komende periode en zal er alles aan doen om een goede bijdrage te blijven leveren.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 19 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15