• Capelle in de aanval tegen Spijkenisse.
• Capelle in de aanval tegen Spijkenisse. Foto: John Wijntjes

Capelle pakt periodetitel en titelperspectief

Sport 609 keer gelezen

CAPELLE • In een kwalitatief slechte wedstrijd tegen Spijkenisse wist Capelle dit weekend niet alleen via 1-0 een driepunter te pakken, de ploeg van trainer Roy Brinkman veroverde ook de tweede periodetitel, omdat Kloetinge van Smitshoek verloor.

De wedstrijd zelf kende zeker in de eerste helft weinig hoogtepunten. Tot de 23e minuut gebeurde er helemaal niets opwindends voor de toeschouwers. Toen gaf Rutger de Bos een diepe bal op Olaf van der Sande, die overigens komend seizoen voor HMSH uit gaat komen. Zijn inzet verdween naast het doel. Vijf minuten later kwam de eerste kans voor Spijkenisse. Dwaite Duurham zag zijn schot geblokkeerd worden door Jelle Pollemans. Een komisch moment vervolgens in de 38e minuut: een terugspeelbal werd door Spijkenisse-keeper Ragip Ozrak half gemist, maar een doelpunt had dit niet tot vervolg. Vlak voor rust nog twee kansen voor Capelle. Robbert de Vos zag zijn schot geblokkeerd worden door Sirano Kartosonto, maar in de 45e minuut sloeg Capelle toch nog toe. De allereerste corner kwam in de zestien uiteindelijk terecht bij Jelle Pollemans, die van dichtbij de 1-0 op het scorebord zette.

In de tweede helft begon Spijkenisse heel voortvarend en kreeg het in de 48e minuut de kans om de gelijkmaker te produceren. Topscorer Julian Gret schoot echter voorlangs. Capelle raakte de greep op het middenveld kwijt en probeerde met counters de voorsprong te vergroten. In de 57e minuut kwam er zo’n moment. Olaf van der Sande kwam alleen voor de keeper te staan, maar wist niet te scoren. Hetzelfde gebeurde in de 65e minuut met een grote kans voor Marlon Slabbekoorn, maar opnieuw redde Ragip Ozrak met zijn voeten. De laatste kans voor Capelle was er in de 66e minuut, toen Dennis van der Heijden hard inschoot. Opnieuw redde de Spijkenisse-keeper. Het laatste kwart van de wedstrijd was voor de bezoekers met de grootste kans in de 74e minuut voor Jawad Bellahsan, maar zijn inzet ging net over het doel. Capelle richtte het laatste deel van de wedstrijd op het houden van de nul en slaagde daar uitstekend in. Vooral Jelle Pollemans was evenals de laatste weken weer de uitblinker in de defensie samen met Marciano Pape. Voor de vierde keer achter elkaar werd de nul gehouden.

Komende zaterdag treft Capelle in Barendrecht titelconcurrent Smitshoek.