• Jason Postma is niet weg te denken uit de hoofdmacht van CVV Zwervers.
• Jason Postma is niet weg te denken uit de hoofdmacht van CVV Zwervers. Foto: John Wijntjes

Jason Postma op weg naar seizoen 13 bij CVV Zwervers

Sport 731 keer gelezen

CAPELLE • Nog een dertiende seizoen er achteraan? Jason Postma doet het met plezier. Bij CVV Zwervers zijn ze blij met de trouw van hun centrale verdediger.

 “Erg lang hoefde ik er niet over na te denken toen zowel de trainer als onze technisch manager mij vroeg of ik er een seizoen aan vast zou willen plakken,”, zegt Jason Postma. “Uit beide gesprekken sprak veel waardering en dat deed me uiteraard goed.”

En dus begint Postma (32), als alles blijft gaan zoals het gaat, na de zomer aan zijn dertiende voetbaljaargang op sportpark Couwenhoek. “Ik voel mij nog super fit,” stelt hij vast. “Zolang dat het geval is ga ik graag door, ondanks het feit dat ik best een druk leven heb met een zoon van twee (Zion, red.) en een baan van vijftig uur per week. Daar staat tegenover dat ik enorm graag voetbal en de sport echt als een uitlaatklep zie. De wedstrijden, de trainingen, de gezelligheid met mijn teamgenoten; ik zou het nog niet graag missen. Daarnaast zijn we met Zwervers bezig aan iets moois. Met de komst van Rody van Hemert als hoofdtrainer en onze overstap van de zondag- naar de zaterdag eerste klasse is het allemaal nog leuker geworden. Rody laat ons met een hoge intensiteit trainen en spelen en staat aantrekkelijk voetbal voor. Het is mooi te zien dat dat er ook uitkomt. Ook dat geeft veel plezier en motivatie.”

Niemandsland
Toen bekend werd dat Zwervers in de eerste klasse C West 2 terechtkwam, vreesden veel voetbalkenners voor een uitermate zwaar seizoen tussen gerenommeerde ploegen als RVVH, Brielle, Heerjansdam en SHO. Inmiddels is duidelijk geworden dat de Capellenaren zich prima kunnen meten met hun tegenstanders en zich in no time hebben ontwikkeld tot een team dat zijn huid duur verkoopt en moeilijk te verslaan is. Een klassering in de middenmoot is vooralsnog het tussenresultaat. “We bivakkeren min of meer in ‘niemandsland’”, duidt Jason Postma de huidige situatie van zijn elftal. “Er is uitzicht op de bovenste regionen van deze afdeling, maar we zitten ook slechts een paar punten boven de gevarenzone. Kortom: het kan nog alle kanten op. Het liefst kijken we natuurlijk naar boven. De competitiefase waarin we nu zitten zal bepalend zijn voor de rest van het seizoen, denk ik. De verschillen zijn klein, ook met de topploegen in onze poule. Dat maakt deze poule meteen ook zo mooi en boeiend. Iedereen kan van iedereen winnen.”

Overstap
Zwervers heeft volgens Jason Postma dit seizoen nog geen punt ‘gestolen’. Integendeel. “Tegen Terneuzense Boys en DCV hadden we recht op meer dan we kregen”, zegt de verdediger. “Tegen beide clubs liepen we in de absolute slotfase nog tegen een tegendoelpunt aan. Dat was niet nodig geweest. En voor de rest hebben we gekregen waar we recht op hadden. Kortom: we doen prime mee. Ik ben bovendien om meerdere reden erg enthousiast over onze overstap naar het zaterdagvoetbal. Je treft in deze eerste klasse niet alleen veel mooie clubs met stuk voor stuk een levendige entourage, prettig is ook dat je op twee uitzonderingen na lekker in de regio je wedstrijden afwerkt. Dat scheelt veel reistijd en is voor de supporters ook aantrekkelijker.”

Privéreden
“En dan is er nog een privéreden waarom ik op zaterdag voetballen prettig vindt: je hebt na afloop van je wedstrijd nog lekker een zondag waarin je je écht vrij voelt. Tot dit seizoen stond eigenlijk je hele weekend naar voetbal. Op zaterdag was je in gedachten al volop bezig met de partij van de dag erna. Nu is het spelen, nagenieten en vervolgens de tijd aan jezelf hebben. Dat bevalt mij uitstekend.”

Fit
Hoe lang Jason Postma nog doorgaat met prestatievoetbal? “Ik ben op een sportleeftijd gekomen dat ik het per seizoen bekijk”, zegt de routinier. “Tot nu toe ben ik altijd aardig gevrijwaard gebleven van blessures. Slechts één keer heb ik er een paar maanden achtereen uit gelegen vanwege een kniekwetsuur, maar dat is al een flink aantal jaren geleden. De laatste seizoenen heb ik fit doorgebracht en ook deze competitie gaat het in dat opzicht uitstekend. Ik heb nog geen minuut hoeven missen tot nog toe; dat zegt wel wat. Afkloppen maar”, lacht Postma.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Lezing over valpreventie in Capels Verbindingshuis Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Mike Groeneveld en Zwervers houden hoop ondanks degradatiezorgen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
'Flierefluiterstocht' voor goed doel Algemeen 22 mrt., 18:30
Afbeelding
Column - (Arne) Slotplein Algemeen 22 mrt., 16:30
Afbeelding
TOC Zondag Heren 1 wil op prijzenjacht Sport 22 mrt., 13:40
Afbeelding
Levensecht leren over brandveiligheid in 'belevingswoning' Algemeen 22 mrt., 11:10
Afbeelding
Actie NK Tegelwippen weer gestart Algemeen 22 mrt., 08:40
Afbeelding
Capelle heeft relatief hoog percentage gescheiden inwoners Algemeen 21 mrt., 18:00