• Mario Meijer: bezig aan een mooie opmars met CKC.
• Mario Meijer: bezig aan een mooie opmars met CKC. Foto: Wijntjes Fotografie

CKC heeft winnende ritme te pakken

Sport 608 keer gelezen

KRALINGSEVEER • Na een wat stroperige start als nieuwkomer in de derde klasse, heeft CKC zijn ritme gevonden.

Zaterdag versloeg de ploeg van trainer Mario Meijer in een inhaalduel VVOR en positioneerde men zich in een mooie plek voor het binnenhalen van de tweede periode. “Het gaat steeds beter”, glimlacht Meijer, die onlangs maar weer eens voor een seizoen bijtekende - wie had anders verwacht?! - bij de Kralingseveerse voetbalclub en Ralph van der Leijden gaat verwelkomen als opvolger van teammanager en erevoorzitter Frans van Dessel. 

“In het begin moesten we als promovendus even wennen,” erkent Meijer. “Het voorbije voetbaljaar rolden we de meeste tegenstanders vaak vrij eenvoudig op, nu krijgen we wekelijks veel meer weerstand en moesten we ervaren dat we niet zomaar even winnen. Daarnaast hadden we de pech dat onze aanvalsleider Nick Koster er al snel met een flinke blessure uit lag en een andere sterkhouder - Alain Obairt - in het bekerduel met Dilettant een beenbreuk opliep. Alles bij elkaar startten we wat stroef in de competitie en vonden we onszelf na twee verliespartijen en een serie gelijke spelen op de achtste plaats van de ranglijst terug. In voetballend opzicht echter zag je ook in die fase wel degelijk potentie. Door wat te sleutelen aan de organisatie begon het echter van lieverlee beter te draaien en zijn we nu zover dat we meedoen in de subtop en serieus kans maken op een periodetitel. Kortom: we staan op een positie die we ons vóór dit seizoen hadden toebedacht.” 

“Ik heb de beschikking over een prima selectie met een mooie mix van ervaren en jonge spelers. Momenteel staan er zes voetballers van 19 jaar en jonger in de basis. Dat is zeker ook naar de toekomst geredeneerd een goede zaak. Uiteraard ben ik ook al bezig met het volgend seizoen. Ik verwacht niet dat er vel wijzigingen in de selectie gaan plaatsvinden. Wellicht komen er wat spelers bij die ons gericht sterker kunnen maken, maar dat moeten dan wél voetballers zijn die passen bij de sfeer van CKC. De criteria zijn eenvoudig: ze moeten als speler iets toe kunnen toevoegen aan ons team én ze moeten als mens binnen de groep passen. Op termijn willen we doorgroeien naar de status van stabiele tweedeklasser. Een mooie en haalbare uitdaging, denken wij.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Lezing over valpreventie in Capels Verbindingshuis Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Mike Groeneveld en Zwervers houden hoop ondanks degradatiezorgen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
'Flierefluiterstocht' voor goed doel Algemeen 22 mrt., 18:30
Afbeelding
Column - (Arne) Slotplein Algemeen 22 mrt., 16:30
Afbeelding
TOC Zondag Heren 1 wil op prijzenjacht Sport 22 mrt., 13:40
Afbeelding
Levensecht leren over brandveiligheid in 'belevingswoning' Algemeen 22 mrt., 11:10
Afbeelding
Actie NK Tegelwippen weer gestart Algemeen 22 mrt., 08:40
Afbeelding
Capelle heeft relatief hoog percentage gescheiden inwoners Algemeen 21 mrt., 18:00