• Een van de trainingsgroepen van IJsselrunners.
• Een van de trainingsgroepen van IJsselrunners. Foto: John Wijntjes

Volop plezier in hardlopen met IJsselrunners

Sport 877 keer gelezen

CAPELLE • Wie denkt dat ze bij de IJsselrunners stilzitten deze winter, heeft het schromelijk mis. Verschillende leden van de Capelse wegatletiekclub zijn volop in voorbereiding op de Rotterdam Marathon en diverse andere diehards bezoeken trouw de clubtrainingssessies op dinsdag woensdag en zaterdag.

“We zijn een actieve en bloeiende vereniging met een kleine honderd leden,” vertelt bestuurslid Peter Contant. “We hopen dit seizoen de ‘magische grens’ te passeren. Vanaf de start van onze club zijn we geleidelijk aan gegroeid. We begonnen zeven jaar geleden met 35 enthousiastelingen. Daarna druppelden er steeds nieuwe enthousiastelingen binnen. Wat mensen aantrekt in de IJsselrunners is de laagdrempeligheid. Vanaf 18 jaar kan iedereen bij ons terecht, van mensen die voor het eerst de loopschoenen onderbinden tot ervaren runners. We hebben ook een flinke groep leden van boven de zestig. Zij komen voor de sport en de onderlinge gezelligheid. want hoewel hardlopen een individuele sport is, geldt ook de sociale component van het ‘samen bezig zijn’ voor veel mensen sterk mee.”

Zelf geldt Peter Contact eveneens als een bevlogen hardloper. Spijtig genoeg kan hij de drang om kilometers te maken al een tijd niet in praktijk brengen vanwege hielspoor. “Het gaat inmiddels wat beter,” zegt de Capellenaar. “Maar top is het nog niet. Toen ik net met het ongemak te kampen kreeg, ben ik toch doorgegaan met trainen. Dat heeft het verergerd. Stom natuurlijk, maar ja:  je loopt zo graag, hè.”

Zijn kwetsuur weerhoudt Peter Contact niet om vol geestdrift bezig te zijn met zijn club. “Er is altijd wel wat te doen. Zeker met het nieuwe loopseizoen in aantocht. Gelukkig hebben we coronatijd met al zijn beperkingen achter de rug en zien we dat weer steeds meer verenigingen wegatletiekevenementen gaan organiseren en hun terughoudendheid hebben laten varen. Nee, zelf organiseert IJsselrunners geen wedstrijd- of recreatielopen. We zijn daar net wat te klein voor, vinden we. Wel komen we dit voorjaar weer met een hardloopcursus voor beginners. Die start de eerste week van april en duurt tien weken. Doel is om iedereen in die periode voor te bereiden om een succesvolle loop van vijf kilometer te volbrengen. Het is altijd prachtig om mensen gaandeweg te zien groeien. Iedereen is welkom om aan de beginnerscursus mee te doen. Een algemene basisconditie is voldoende. Mensen die meer willen weten over IJsselrunners en een inschrijfformulier willen invullen, kunnen terecht op www.ijsselrunners.nl.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Simonis 70 jaar getrouwd Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Regentenkamer Van Cappellenhuis open op 1 april Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Team speeltuin Rollebollebos zoekt vrijwilligers Algemeen 26 mrt., 11:30
Afbeelding
Capels Compliment voor Joke van Leeuwen Algemeen 26 mrt., 09:10
Afbeelding
Dansvoorstelling door studenten Algemeen 25 mrt., 11:00
Afbeelding
Ravage na botsing twee auto's op Slotlaan 112 25 mrt., 08:27
Afbeelding
Capelse Rommelmarkt reikt cheque uit aan Voedselbank Algemeen 24 mrt., 19:15
Afbeelding
Inschrijving avondvierdaagse Capelle-West start 1 april Algemeen 24 mrt., 17:00