• Jim Sneeuw: jonge scheidsrechter uit Capelle.
• Jim Sneeuw: jonge scheidsrechter uit Capelle. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Jim Sneeuw (13) geniet als ‘scheids’

Sport 1.673 keer gelezen

CAPELLE • Op je 13e al volop voetbalwedstrijden fluiten. Voor Capellenaar Jim Sneeuw is dat de gewoonste zaak van de wereld.

Elke week is Jim op de velden van CKC te zien als jonge leidsman van jeugdwedstrijden. “Ik ben er dit seizoen mee begonnen.”, vertelt de derdejaars VMBO-er. “Daarvoor voetbalde ik, maar scheidsrechter zijn vind ik leuker. Ik hoop natuurlijk ooit in de Eredivisie te mogen fluiten. Makkelie is mijn grote voorbeeld. Hij mag de grootste wedstrijden leiden, dat is super gaaf. Hij is écht heel goed en strikt. Daar houd ik van.”

Zijn hobby gaat hem over het algemeen goed af, zegt Jim Sneeuw. “Ik krijg best veel complimenten,”, glimlacht de jonge vrijwilliger. “Daar ben ik natuurlijk erg blij mee. En soms is men het niet eens met een beslissing. Tja, ook dat hoort er bij.” Jim besloot scheidsrechter te worden nadat hij van zijn vader en moeder hoorde dat zijn voetbalvereniging CKC vrijwilligers zocht. 

“Ik bood me daarna aan om bij de jeugd te gaan fluiten,” vertelt hij. “En dat bevalt me zo goed dat ik er graag mee door wil gaan. Ik ben zeker van plan om me verder te ontwikkelen en cursussen te gaan volgen. Nu leid ik nog wedstrijden voor kinderen tot 13 jaar, maar later zou ik ook oudere jeugd en senioren willen fluiten en KNVB-scheidsrechter willen worden. Maar eerst wil ik bij CKC verder groeien tot ik een goede clubscheidsrechter ben. En er van blijven genieten, hè. Want plezier is het allerbelangrijkste.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Simonis 70 jaar getrouwd Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Regentenkamer Van Cappellenhuis open op 1 april Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Team speeltuin Rollebollebos zoekt vrijwilligers Algemeen 26 mrt., 11:30
Afbeelding
Capels Compliment voor Joke van Leeuwen Algemeen 26 mrt., 09:10
Afbeelding
Dansvoorstelling door studenten Algemeen 25 mrt., 11:00
Afbeelding
Ravage na botsing twee auto's op Slotlaan 112 25 mrt., 08:27
Afbeelding
Capelse Rommelmarkt reikt cheque uit aan Voedselbank Algemeen 24 mrt., 19:15
Afbeelding
Inschrijving avondvierdaagse Capelle-West start 1 april Algemeen 24 mrt., 17:00