Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Inzamelactie om jeugdteam Dynamo Kiev naar U13 Cup te halen

Sport 454 keer gelezen

CAPELLE • De organisatie van het Internationaal U13 toernooi van CVV Zwervers is voornemens het -13 team van de Oekraïense topclub Dynamo Kiev naar Capelle te halen. Om dat mooie voornemen om te kunnen zetten in daden is 9.000 euro nodig. Zwervers hoopt op veel gulle gevers. 

Het U13-event op sportpark Couwenhoek geldt al jaren als een zeer gerenommeerd jeugdvoetbaltoernooi en heeft ook in de 2023-editie een fraai deelnemersveld. “Ajax, Feyenoord, Paris Saint Germain, Leicester City, Everton, KRC Genk, Club Brugge, Borussia Dortmund, FC Midtjylland en CVV Zwervers hebben al toegezegd”, vertelt voorzitter Ger Jacobs. “Verder zijn we nog bezig met een voetbalacademie uit de VS. Dan hebben we er elf en hebben we nog plek voor één team. Vanuit de U13 CUP organisatie kwam het idee om het team van Dynamo Kiev te vragen. Laat de kinderen naar Capelle komen en genieten van een mooi toernooi. Dat is natuurlijk een prachtig idee maar kost nog eens extra een bedrag aan 7.000 tot 9.000 euro om het team met 20 spelers en staf uit Kiev te laten invliegen en onderdak te bieden in een hotel. Het exacte bedrag hangt af van welke plek het team moet komen, Kiev of Warschau. Als club willen we hier best een bijdrage aan leveren omdat het goed voelt en iedereen dit het team gunt. Dynamo Kiev is erg positief en dankbaar en wil graag komen maar kan geen enkele financiële bijdrage leveren. We hebben wethouder Harriët Westerdijk en Peter Oskam (ambassadeur van het toernooi) gevraagd om eenmalig extra subsidie beschikbaar te stellen. Die aanvraag is in behandeling.” 

“Daarnaast benaderen we bedrijven en natuurlijk onze leden om de komst van Dynamo Kiev mogelijk te maken. We hebben Dynamo laten weten dat we ze 1 februari uitsluitsel geven of ze definitief zonder enige vorm van betaling kunnen deelnemen. Het zou prachtig zijn als we een bijdrage krijgen uit andere bronnen (bedrijven, gemeente, leden).” 

Particulieren of bedrijven die een bijdrage willen leveren kunnen terecht op www.cvvzwervers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongvolwassenen kunnen in Capelle HPV-vaccinatie krijgen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Studenten Hogeschool ronden onderzoek naar Capels platform RVZ af Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderen herdenken watersnoodramp bij beeld Johan van Veen FOTOREPORTAGE 1 feb, 11:00
Afbeelding
Jim Sneeuw (13) geniet als 'scheids' Sport 1 feb, 08:45
Afbeelding
Gratis toegankelijk 'Shanti Beautyweekend' op 4 en 5 februari Algemeen 31 jan, 16:30
Afbeelding
Brownies&downieS op derde plaats in Zuid-Holland Algemeen 31 jan, 14:00
Afbeelding
Wethouders lezen voor in KinderLabs tijdens Nationale Voorleesdagen Algemeen 31 jan, 11:30
Afbeelding
Echtpaar Slingerland-Hartmans 60 jaar getrouwd Algemeen 31 jan, 09:00