• Dick Vlasblom is nog een paar weken voorzitter van SVS, maar blijft als vrijwilliger verbonden aan de jubilerende voetbalclub.
• Dick Vlasblom is nog een paar weken voorzitter van SVS, maar blijft als vrijwilliger verbonden aan de jubilerende voetbalclub. Foto: John Wijntjes

Dick Vlasblom zwaait af bij ‘jarig’ SVS

Sport 575 keer gelezen

CAPELLE • Nieuwe zakelijke uitdagingen brengen met zich mee dat Dick Vlasblom eind deze maand stopt als voorzitter van voetbalvereniging SVS. 

Drie jaar geleden ging Dick Vlasblom met vervroegd pensioen en kreeg hij de tijd om zich te wijden aan het voorzitterschap van SVS, de club waar hij als vrijwilliger al jarenlang betrokken was. Maar inmiddels is de situatie veranderd. “Een relatie van mij met een bedrijf in het Verre Oosten vroeg mij te helpen met het opbouwen van een vestiging in Europa”, vertelt Vlasblom (64). “Enorm leuk om te doen en een taak die me gemiddeld zo’n drie dagen per week kost. Een en ander kan ik niet combineren met de invulling van het voorzitterschap van SVS, omdat die laatste functie aanmerkelijk méér inhoudt dan alleen maar vergaderingen leiden en sec je taak uitvoeren. Vanwege een tekort aan vrijwilligers op met name de terreinen terrein- en gebouwenonderhoud heb ik me daar de voorbije jaren veel mee bezig moeten houden. De meeste functies binnen SVS zijn prima bezet, maar op deze vlakken zijn vrijwilligers dun gezaaid. Ik kijk wel eens met lichte jaloezie naar onze stadsgenoot CVV Zwervers dat over een grote werkploeg beschikt bestaande uit mensen die bij wijze van spreken dagelijks op het sportpark te vinden zijn. Bij ons ligt dat anders dus moest ik als voorzitter bijspringen. In combinatie met mijn nieuwe zakelijke uitdaging wordt dat te veel.”

Nadat Vlasblom zijn afscheid als preses had aangekondigd, is SVS op zoek naar een nieuwe voorzitter. “Ik heb er vertrouwen in dat deze vacature goed wordt ingevuld”, zegt Dick Vlasblom. “Mocht het nog even duren dan is er ook geen man overboord, want een prima bestuur als het onze houdt de club zeker draaiende in een situatie als deze. Maar uiteraard is het beter als er een nieuwe voorzitter komt. Ik ben daarover hoopvol gestemd. Zelf blijf ik uiteraard aan als vrijwilliger bij deze mooie vereniging.”

De voorbije drie jaar waren in diverse opzichten bijzonder. “Kort na mijn aantreden stak de coronacrisis de kop op”, gaat Dick Vlasblom terug in de tijd. “Dat was een rare periode waarin het zaak was om de binding met de leden te behouden en financieel overeind te blijven. Beide zijn gelukt. SVS staat er anno 2022 keurig voor.”
“Maar dat wil niet zeggen dat we zorgenvrij zijn. Er doemt een nieuw probleem op: de stijgende energiekosten. Met besparende maatregelen zouden we het nog een tijdje vol kunnen houden, maar uiteindelijk is steun vanuit de lokale overheid onontbeerlijk. Daar moet dus over gesproken worden met bijvoorbeeld de gemeente.”
En dan is er nog de ‘trainerskwestie’. Twee weken geleden werd Dick Vlasblom op een dinsdagochtend gebeld door SVS-hoofdtrainer Roy Brinkman met de mededeling dat hij per direct wilde overstappen naar vv Capelle. “Roy had destijds bij de ondertekening van zijn contract met SVS drie jaar geleden al duidelijk had gemaakt dat hij ambities had om naar een hoger niveau door te willen groeien. In die zin kwam zijn mededeling niet als een verrassing. Het moment waarop hij hier wilde vertrekken was dat wél. Het seizoen was nog maar net begonnen. We hadden Roy aan zijn contract kunnen houden, maar hebben dat niet gedaan omdat niemand er wat aan heeft om met een teleurgestelde en mogelijk gedemotiveerde trainer te werken. Wél hadden we correct gevonden wanneer het bestuur van vv Capelle contact met ons had opgenomen om de situatie te bespreken. Dat is niet gebeurd.”

Veertig jaar
SVS heeft inmiddels de aftrap gegeven voor haar jubileumjaar. Op 1 april bestaat de Capelse club exact veertig jaar. “Er is een commissie samengesteld om gaandeweg dit seizoen jubileumactiviteiten op touw te zetten”, weet Vlasblom. “We gaan er een mooi feest van maken.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Lampjes grote kerstboom aan op 9 december Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente past openingstijden aan rond feestdagen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column - De jacht op de palinggladde prikker Algemeen 30 nov, 18:30
Afbeelding
Rob Stolk: ‘Hollandsche IJssel verdient erfgoedlijn’ Algemeen 30 nov, 16:30
Afbeelding
Zadkine in actie voor twee goede doelen Algemeen 30 nov, 14:30