Wout Ooms heeft nog lang geen genoeg van SVS. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Wout Ooms heeft nog lang geen genoeg van SVS. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Wout Ooms ziet rek in SVS

  Sport

Capelle aan den IJssel - Van alle voetbaltrainers in de regio geldt Wout Ooms als de meest honkvaste. De 48-jarige oefenmeester is bezig aan zijn vijfde seizoen bij SVS. En de sleet zit nog altijd niet op de relatie tussen de coach en zijn Capelse voetbalclub.

Door Jan Timmer

"Ik heb het nog altijd uitstekend naar mijn zin bij SVS", stelt Ooms tevreden vast. "Binnenkort gaan we om de tafel zitten om over de toekomst te praten. Ik ga dat gesprek absoluut met een positieve intentie in. Dat heeft alles te maken met de manier waarop ik hier kan werken, met de wijze waarop mijn selectie zich ontwikkeld heeft én met de goede resultaten." Op dat laatste vlak kunnen SVS en Wout Ooms inderdaad prachtige cijfers overleggen. De trainer kwam destijds binnen bij en vierdeklasser en draait nu met zijn teamj mee in de subtop van de tweede klasse. Daarmee evolueerde SVS van een 'club die er niet zo toe deed' tot één van de blikvangers van het regionale voetbal. "We merken regelmatig dat onze status veranderd is", glimlacht Ooms."Een simpel voorbeeld zijn de uitnodigingen die je krijgt om vriendschappelijk te komen voetballen. Daar zitten tegenwoordig gerenommeerde amateurclubs tussen. dat was een paar jaar geleden ondenkbaar.""Ooms zag zijn team in alle opzichten groeien de voorbije seizoenen. Ën dat met een elftal waarin échte SVS-ers nog altijd de kern vormen. "Van de groep waarmee ik begon zijn nog zo';n vijf jongens over", inventariseert hij. "De versterking kregen we vanuit onze eigen jeugd en via spelers die zich van buitenaf aandienden. Resultaat is dat we momenteel over een volwassen selectie beschikken die niet snel door de ondergrens zakt. Met onze vierde plaats als trots tussenresultaat. Niet slecht voor een promovendus toch!"

Deze competitie verloor SVS slechts twee duels. "En dat waren wedstrijden waarin we absoluut niet kansloos waren", zegt Wout Ooms terugblikkend. "Of we onze vierde plaats kunnen vasthouden zal na de winterstop blijken. Onze herstart wordt belangrijk. Als die goed is dan kunnen we misschien zelfs de nacompetitie halen."

Meer berichten