Roy Brinkman -hier nog in SVS-outfit- heeft zijn club verruild voor vv Capelle.
Roy Brinkman -hier nog in SVS-outfit- heeft zijn club verruild voor vv Capelle. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Roy Brinkman wil Capelle vlot trekken

Sport 1.241 keer gelezen

CAPELLE • Voetbalvereniging Capelle beleefde een roerige week waarbij hoofdtrainer Ralph Kalkman buiten de poort werd geplaatst en Roy Brinkman als tijdelijke opvolger de technische leiding overnam.

Het waren vooral de tegenvallende resultaten in relatie tot een hoog verwachtingsniveau die Kalkman noodlottig werden. Maar er was meer, maakte clubvoorzitter Jaap Mastenbroek duidelijk. De preses repte van afkalvende chemie en door Kalkman gedane uitlatingen in de media die volgens het bestuur het vertrouwen schaadden. Met het aanstellen van Roy Brinkman hoopt Capelle alsnog op te klimmen op de ranglijst van de vierde divisie en de promotieambitie invulling te kunnen geven.

Prima geslapen
“Ik ga hier nu niets over zeggen, dat lijkt me het beste “ reageert Ralph Kalkman op zijn vroegtijdige vertrek van sportpark ‘t Slot. “Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om over dit onderwerp te praten en met modder gooien behoort al helemaal niet tot mijn stijl. Ik ben geen ‘Calimero’ die gaat lopen piepen. Het is simpelweg wat het is. Ik heb de nacht nadat ik was ontslagen ook gewoon prima geslapen. Daar wil ik het bij laten.”

Dispensatie
Capelle kwam al meteen na het wegsturen van Kalkman uit bij Roy Brinkman als zijn vervanger. Onlogisch was dat niet, omdat Brinkman momenteel vanwege zijn trainersopleiding stage loopt bij de Capelle-selectie, de spelersgroep dus inmiddels goed kent én al sinds zijn vijfde lid is van de vereniging. Het is de bedoeling dat hij tot het einde van dit seizoen als interim-hoofdtrainer fungeert, al kan ook niet helemaal worden uitgesloten dat Brinkman aan het eind van die periode hoofdtrainer blijft. “Laat ik er dit over zeggen,”, vertelt hij. “Ik ga mijn uiterste best doen om het team weer vlot te trekken en de prestaties op te vijzelen. Dat moet nu nog met dispensatie van de KNVB gebeuren. Aan het eind van dit seizoen hoop ik mijn diploma binnen te hebben en ben ik officieel bevoegd om Capelle 1 te trainen en te coachen.”

Mooie kans
“Dat ik nu tot hoofdtrainer benoemd ben zie ik als een mooie kans die past bij mijn ontwikkelingsdoelen. Bovendien ben ik zeer gemotiveerd om met de ploeg goede resultaten neer te zetten. Het seizoen telt nog twintig wedstrijden waarin een heleboel kan gebeuren. Ik ben er van overtuigd dat we de kwaliteiten hebben om stappen omhoog te kunnen zetten. Overigens vind ik het wél jammer dat het zo gelopen is tussen de club en Ralph Kalkman. Als stagiaire heb ik erg fijn met hem gewerkt.”

Dankbaar
Om zijn taak bij Capelle te kunnen beetpakken moest Roy Brinkman er eerst zien uit te komen met zaterdagtweedeklasser SVS, de club waar hij tot afgelopen week als hoofdtrainer onder contract stond. “Nadat Capelle me benaderd had heb ik snel contact gezocht met SVS-voorzitter Dick Vlasblom en hem verteld hoe de situatie was en dat ik deze kans graag wilde pakken. “Dick ging daar relaxed mee om. Hij vond het mooi voor mij en zei mij de stap te gunnen. Dat deed me goed. Ik ben hem er dankbaar voor. Bert van Opstal en mijn andere voormalige assistent hebben het bij SVS van me overgenomen. De selectie is bij hen in goede handen.”
“Ja, ik vind het best moeilijk om tussentijds te vertrekken bij deze mooie club, temeer ook omdat ik afscheid neem in een seizoensfase waarin SVS qua puntenscore niet bepaald in een luxe situatie verkeert. Binnenkort hoop ik nog bij de jongens langs te gaan en iedereen de hand te schudden. De voorbije week was daar nog geen tijd voor omdat werk, opleiding en Capelle al mijn aandacht vereisten. Maar wat in het vat zit verzuurt niet.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Lampjes grote kerstboom aan op 9 december Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente past openingstijden aan rond feestdagen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column - De jacht op de palinggladde prikker Algemeen 30 nov, 18:30
Afbeelding
Rob Stolk: ‘Hollandsche IJssel verdient erfgoedlijn’ Algemeen 30 nov, 16:30
Afbeelding
Zadkine in actie voor twee goede doelen Algemeen 30 nov, 14:30