• Kees Zoutman: weer volop actief voor Cady'73.
• Kees Zoutman: weer volop actief voor Cady'73. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Kees Zoutman geniet van kerngezond Cady’73

Sport 692 keer gelezen

CAPELLE • Genieten van Capels basketbal en de bloeiende vereniging die daarbij hoort: Kees Zoutman doet het al vele jaren.

Vorig jaar besloot Kees Zoutman het even wat rustiger aan te doen. Hij koos voor een soort basketbal-sabbatical. Hij hield het tot het voorjaar vol.. Sindsdien is hij weer volop in de running voor de club waar hij zo dol op is: basketbalvereniging Cady’73. Hij maakt zich er momenteel verdienstelijk als trainer/coach van het eerste dames-seniorenteam en als lid van de kerngroep die de viering van het vijftigjarig bestaan van de Capelse club voorbereidt.

Klik
“In maart van dit jaar werd ik gebeld door de trainer van ons dames-seniorenteam”, vertelt Zoutman (64) over de aanleiding tot zijn rentree op het trainingsveld. “Hij vertelde me dat de klik met de groep ontbrak en hij het niet zag zitten om het seizoen af te maken. Direct daarna kwam de vraag of ik het wilde overnemen. Dat heb ik met veel plezier gedaan omdat ik Dames 1 een mooie mix van ervaren en jong vind waarmee ik als ‘old skool’-basketbaltrainer prima kan werken. Het beviel wederzijds zo goed dat we al vrij snel afspraken dat ik ook in het nieuwe seizoen hun trainer/coach zou zijn.”

Dynamiek
Zijn damesteam kent een bijzondere samenstelling, zo mag worden vastgesteld. “De jongste speelster is 18, de oudste 58”, glimlacht Kees Zoutman. “De aanwezigheid van een paar jonge meiden in de ploeg werkt prima. Ze zorgen voor dynamiek en snelheid in ons spel; twee zaken die je van de ‘oudjes’ niet meer kunt verwachten. De routiniers op hun beurt brengen ervaring en rust in het team en zijn verdedigend sterk. Dat zie je terug aan ons relatief gezien geringe aantal tegentreffers. We zien echter ook dat we wat moeite hebben om zélf te scoren. Daardoor zie je in onze competitieduels tot dusverre vaak ‘kleine’ uitslagen, Toch ben ik niet ontevreden. We staan keurig in de middenmoot van de tweede klasse.” Content is Kees Zoutman ook over de wijze waarop Cady’73 zich in zijn totaliteit ontwikkelt. “Veel verenigingen hebben flink wat leden verloren vanwege twee ‘corona-seizoenen’”, zegt hij. “Wij zijn echter aardig op niveau gebleven. Momenteel telt Cady zo’n 220 leden; ongeveer net zo veel als voor de corona-perikelen.”

Wachtlijst
“In een paar leeftijdsgroepen hebben we momenteel zelfs te maken met een wachtlijst. Dat is een soort luxe die we overigens liever niet hebben omdat we graag zouden zien dat iedereen die zich bij ons aanmeldt ook daadwerkelijk kan gaan basketballen. Ons probleem is niet zozeer een gebrek aan zaalruimte, maar wel een tekort aan trainers om voor deze groepen te zetten. We hebben uitstekende trainers rondlopen, maar sommige van hen hebben nú al twee teams onder hun hoede en kunnen er niet nog meer bij hebben.”

Jubileum
Inmiddels is Cady zich ook al voorzichtig aan het voorbereiden op de viering van het vijftigjarig bestaan van de club in 2023. Speciaal voor dat doel is een kerngroep van twaalf mensen samengesteld. Ook Kees Zoutman maakt deel uit van dat gezelschap. “We willen er een mooi en memorabel jaar van maken met tal van activiteiten voor jong en oud(er)”, glimlacht de ex-preses van de (bijna) halve eeuweling. “Een vastomlijnd programma is er in dit stadium natuurlijk nog niet, maar wat al wel duidelijk is dat we de activiteiten en events willen uitsmeren over ons hele jubileumjaar. Als er nieuws over is, delen we dat uiteraard graag met alle basketbalfans in Capelle en omgeving. En ondertussen blijven we bouwen aan een steeds wat sterker wordend Cady. Het sportieve plaatje ziet er goed uit en we beschikken over mooie teams en veel jong talent. Kortom: we gaan straks gezond en ambitieus ons 50e bestaansjaar in. Geweldig toch?”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Lampjes grote kerstboom aan op 9 december Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente past openingstijden aan rond feestdagen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Column - De jacht op de palinggladde prikker Algemeen 30 nov, 18:30
Afbeelding
Rob Stolk: ‘Hollandsche IJssel verdient erfgoedlijn’ Algemeen 30 nov, 16:30
Afbeelding
Zadkine in actie voor twee goede doelen Algemeen 30 nov, 14:30