Afbeelding
Foto: PR

O’Neal Maatsen heeft er vertrouwen in

Sport 814 keer gelezen

CAPELLE • Met CVV Zwervers is O’Neal Maatsen begonnen aan een nieuw voetbalavontuur in de zaterdag 1e klasse.

“Het bevalt goed”, glimlacht de aanvallende middenvelder wanneer we hem naar zijn eerste bevindingen in de nieuwe ‘omgeving’ vragen. “De overstap van zondag naar zaterdag zorgt voor nieuw elan, want: een leukere entourage, mooie tegenstanders en meer publiek. Dat zijn de dingen die je als voetballer blij maken.”

Het voorbije voorjaar twijfelde Maatsen (20) wel even toen hem gevraagd werd om aan zijn inmiddels driejarige verblijf bij CVV Zwervers nog een vierde seizoen vast te plakken. “Ik liep al een tijdje rond met het gevoel dat een nieuwe voetbalomgeving misschien helemaal niet verkeerd was”, geeft hij eerlijk toe. “De komst van trainer Rody van Hemert en mijn nieuwsgierigheid naar de zaterdag-eerste klasse gaven uiteindelijk de doorslag: ik besloot te blijven.”

Dynamiek
De naam Van Hemert is gevallen. O’Neal Maatsen is zeer te spreken over de coach die hij al eens eerder meemaakte in de jeugd van vv Spijkenisse, de club waar de middenvelder tot en met de A-junioren actief was. “Rody brengt dynamiek en vrolijkheid in de groep”, vertelt Maatsen. “Daarnaast lijkt het wel of ie 24/7 aan staat als het om voetbal gaat. Die gedrevenheid heeft een enorm positieve werking op een spelersgroep. We hebben dat afgelopen seizoen gemerkt toen Van Hemert het in de slotfase van de competitie over nam van zijn voorganger Ton van Bremen. Je zag de sfeer meteen in positieve zin veranderen en de resultaten sterk verbeteren. Kun je zien hoe belangrijk het is om in een plezierige setting te voetballen, hè. Onder Van Bremen was het qua gezelligheid een stuk minder. Overigens moeten we ook als spelersgroep de hand in eigen boezem steken. Het lag heus niet alleen aan de trainer dat we zo moeizaam presteerden. Ook wij deden het niet goed in die fase, zo eerlijk moet je wel zijn.”

Na de handhaving in de zondag-eerste klasse volgde de historische overstap naar het zaterdagvoetbal. Met na ruim negentig jaar een al even historisch eerste ‘zaterdagdoelpunt’ in de uitwedstrijd tegen SHO. De maker: O’Neal Maatsen. “Nu je het zegt, vind ik het ook bijzonder”, grijnst de prille twintiger, die in het dagelijks leven werkzaam is op een golfbaan in Rijswijk. “Ik had er eigenlijk helemaal niet over nagedacht. Voor mij is het ‘t belangrijkste dat ik een aandeel kan leveren in een succesvol debuutjaar op dit niveau. Door te scoren en anderen in scoringspositie te brengen én door mezelf te verbeteren, want er zijn nog wel wat aspecten van het voetbal waarin ik mezelf moet ontwikkelen. Vooral in de omschakeling laat ik nog wel eens een steekje vallen. Ik denk dat we een selectie hebben die mee moet kunnen draaien in de middenmoot. Dat baseer ik puur op onze eigen kracht, want vergelijkingsmateriaal qua tegenstanders heb ik natuurlijk nog niet na twee competitiepotjes. De kracht van Zwervers zit hem in onze wil om voor elkaar de mouwen op te stropen. Ook ons voetballend vermogen is prima in orde. Het wordt een mooi en pittig jaar, verwacht ik. En ik ben blij dat ik tóch bij Zwervers gebleven ben. Ik kwam hier drie jaar geleden terecht omdat ik het bij Spijkenisse wel een beetje gezien had en mijn zwager Marlon Oranje me vroeg om samen met hem in Capelle te gaan voetballen. Mijn eerste seizoen was niet leuk, maar dat had louter en alleen te maken met het vroege einde van de competitie vanwege de corona-pandemie. Zeker als nieuwe speler bij een club is zoiets lastig. Je kent nog nauwelijks mensen en wordt belemmerd in je sportbeoefening en de kennismaking met de vereniging. we zijn nu twee jaar verder en ik  heb inmiddels een duidelijk beeld van de club. Ik voel mij thuis bij CVV Zwervers en in mijn elftal.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Veiligheidsmarkt bij station Schollevaar Algemeen 2 dec, 11:30
Afbeelding
We12Sing en Lionsclub organiseren “Carols for Charity” Algemeen 2 dec, 09:00
Afbeelding
IJsselstreekradio na twee jaar nog steeds groeiende Algemeen 1 dec, 18:36
Afbeelding
Bijna 20.000 euro voor Capelse clubs bij Grote Clubactie Algemeen 1 dec, 17:00
Afbeelding
Capellenaar (19) die mogelijk betrokken was bij geweldsincidenten langer vast 112 1 dec, 14:27
Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 1 dec, 13:45
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 1 dec, 13:15
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 1 dec, 11:44