• ACZ showt de nieuwe clublijn.
• ACZ showt de nieuwe clublijn. Foto: John Wijntjes

Ambitieus ACZ volledig in het nieuw

Sport 833 keer gelezen

CAPELLE • Een nieuw clublogo, een nieuwe huisstijl, nieuwe clubkleding en een nieuwe website; bij zwemvereniging ACZ uit Capelle aan den IJssel zitten ze bepaald niet stil. 

“We zijn twee jaar geleden met de vereniging verhuisd naar Aquapelle en zijn daarmee qua accommodatie al ‘in het nieuw’ gegaan”, vertelt ACZ-voorzitter Willeke Thoen. “Parallel daaraan constateerden we een flinke groei van ons ledenaantal. Met elkaar voelden we dat er een nieuwe fase aanbrak in het bestaan van onze vereniging, en daar hoort een frisse, eigentijdse uitstraling bij.” Om een en ander goed vorm te geven werd een commissie ingesteld die zich ging buigen over logo, huisstijl en clubkleding en in overleg met de leden tot keuzes moest overgaan. “Dat was een heel proces met ‘zorgvuldigheid’ en ‘betrokkenheid’ als sleutelwoorden,” blikt Thoen terug. “Het eindresultaat is prachtig. Afgelopen vrijdag hebben we alles gepresenteerd aan de leden. Ook zijn zijn enthousiast.”

Ook op sportief vlak gaat het ACZ voor de wind. De synchroonzwemafdeling behoort al jaren tot de absolute top van Nederland en ook de wedstrijdzwemgroep maakt een mooie ontwikkeling door, weet Rutger Dalm, vertegenwoordiger van het wedstrijdzwemmen binnen het bestuur van de Capelse club. “Begin oktober start de competitie weer. Daar kijken we naar uit, temeer omdat we zijn gepromoveerd naar respectievelijk de regionale B-poule en het vierde landelijke niveau. We hebben de beschikking over een getalenteerde groep zwemmers en zwemsters, maar gaan zeker óók extra investeren in de jeugd van jongere leeftijd: de minioren. We willen daarmee een basis creëren voor de komende vier vijf jaar, zodat we een goede opvolging van de oudere jeugdleden kunnen waarborgen. Je ziet het: plannen genoeg. ACVZ is volop in ontwikkeling.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Lampjes grote kerstboom aan op 9 december Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente past openingstijden aan rond feestdagen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column - De jacht op de palinggladde prikker Algemeen 30 nov, 18:30
Afbeelding
Rob Stolk: ‘Hollandsche IJssel verdient erfgoedlijn’ Algemeen 30 nov, 16:30
Afbeelding
Zadkine in actie voor twee goede doelen Algemeen 30 nov, 14:30