• ACZ showt de nieuwe clublijn.
• ACZ showt de nieuwe clublijn. Foto: John Wijntjes

Ambitieus ACZ volledig in het nieuw

Sport 1.012 keer gelezen

CAPELLE • Een nieuw clublogo, een nieuwe huisstijl, nieuwe clubkleding en een nieuwe website; bij zwemvereniging ACZ uit Capelle aan den IJssel zitten ze bepaald niet stil. 

“We zijn twee jaar geleden met de vereniging verhuisd naar Aquapelle en zijn daarmee qua accommodatie al ‘in het nieuw’ gegaan”, vertelt ACZ-voorzitter Willeke Thoen. “Parallel daaraan constateerden we een flinke groei van ons ledenaantal. Met elkaar voelden we dat er een nieuwe fase aanbrak in het bestaan van onze vereniging, en daar hoort een frisse, eigentijdse uitstraling bij.” Om een en ander goed vorm te geven werd een commissie ingesteld die zich ging buigen over logo, huisstijl en clubkleding en in overleg met de leden tot keuzes moest overgaan. “Dat was een heel proces met ‘zorgvuldigheid’ en ‘betrokkenheid’ als sleutelwoorden,” blikt Thoen terug. “Het eindresultaat is prachtig. Afgelopen vrijdag hebben we alles gepresenteerd aan de leden. Ook zijn zijn enthousiast.”

Ook op sportief vlak gaat het ACZ voor de wind. De synchroonzwemafdeling behoort al jaren tot de absolute top van Nederland en ook de wedstrijdzwemgroep maakt een mooie ontwikkeling door, weet Rutger Dalm, vertegenwoordiger van het wedstrijdzwemmen binnen het bestuur van de Capelse club. “Begin oktober start de competitie weer. Daar kijken we naar uit, temeer omdat we zijn gepromoveerd naar respectievelijk de regionale B-poule en het vierde landelijke niveau. We hebben de beschikking over een getalenteerde groep zwemmers en zwemsters, maar gaan zeker óók extra investeren in de jeugd van jongere leeftijd: de minioren. We willen daarmee een basis creëren voor de komende vier vijf jaar, zodat we een goede opvolging van de oudere jeugdleden kunnen waarborgen. Je ziet het: plannen genoeg. ACVZ is volop in ontwikkeling.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 19 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15