• Rogier van Leeuwen: aan de bak met VCN-heren.
• Rogier van Leeuwen: aan de bak met VCN-heren. Foto: John Wijntjes

Rogier van Leeuwen thuis bij VCN

Sport 617 keer gelezen

CAPELLE • De lange mannen van VCN beginnen met een uitwedstrijd bij Prima Donna kaas/Huizen aan de nieuwe volleybalcompetitie. Voor Rogier van Leeuwen is het zijn elfde seizoen in het keurkorps van de Capelse eredivisionist.

“En ik ben nog net zo hongerig als toen ik hier voor de eerste keer binnenstapte”, zegt de 33-jarige libero van het keurkorps van trainer/coach Ferry van Hal. Destijds kwam Van Leeuwen over van Spivo in Spijkenisse. “Ik wilde ontdekken waar mijn sportieve plafond lag en VCN had een nieuwe libero nodig. Toen was het snel voor elkaar”, glimlacht hij. In zijn nieuwe volleybalomgeving maakte de Ridderkerker vervolgens de opmars mee richting Eredivisie, het niveau waarop VCN ook dit jaar zijn wedstrijden speelt. “Ons doel is om de middenmoot te halen”, aldus Van Leeuwen. “Wanneer we gevrijwaard blijven van al te veel blessureleed, dan moet het lukken. In de voorbereiding hebben we sowieso veel aandacht besteed aan blessurepreventie. Dat is belangrijk, want vorig jaar ging het op dat vlak behoorlijk mis. In de slotfase van de competitie hadden we te kampen met veel niet-fitte spelers.” Deze zomer begroette VCN drie nieuwe aanwinsten. Jelle Leeuwis kwam over van Sliedrecht Sport 2. Hij is inzetbaar als diagonaalspeler. Middenman Kyran Versteegen maakte de overstap van Beachteam Holland) en spelverdeler Danny van Berkum verruilde op 33-jarige leeftijd Next Volley voor VCN. De Capellenaren namen afscheid van Matthew Immers, Vincent Smits, Rick Damen en Robert Jansen. Lucas Vroom zal eveneens niet meer in actie komen voor de Oostgaarde-club. Hij kampt al een tijd met een zware schouderblessure, maar blijft wel betrokken bij de ploeg. 

Rogier van Leeuwen op zijn beurt plakt er met plezier nog een jaartje aan vast. “Ik geniet nog elke dag van het spelletje”, verklaart hij zijn trouw aan VCN en het volleybal. “Bovendien is topvolleybal voor mij prima te combineren met mijn werk bij een transportbedrijf waar ik op de afdeling planning actief ben. Daarnaast voel ik me verbonden aan de vereniging. Ik ben er actief in de kledingcommissie en heb er in de loop der jaren mooie vriendschappen opgedaan. Ik voel me prettig hier.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gert Abma: ‘Meer mensen met ‘normaal leven’ komen naar Voedselbank’ Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column - Vincent Hoppezak te zien op mooiste evenement Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Vondst grote hoeveelheid verdovende middelen in loods Burgemeester Schalijlaan Algemeen 6 dec, 18:36
Afbeelding
‘Bijenburcht’ geopend in Schollebos Algemeen 6 dec, 17:34
Afbeelding
CDA Capelle maakt zich zorgen over toegankelijkheid en veiligheid ov Algemeen 6 dec, 14:00
Afbeelding
De heer en mevrouw Van Dam-Versluis 60 jaar getrouwd Algemeen 6 dec, 11:30
Afbeelding
Echtpaar Van Deventer-Vuik 65 jaar getrouwd Algemeen 6 dec, 09:00
Afbeelding
René van Eck bij Capelle op de bank Algemeen 5 dec, 18:30