• Kersverse KCC-er Koen Collee.
• Kersverse KCC-er Koen Collee. Foto: Wijntjes Fotografie

Koen Collee volgt zijn korfbalambities

Sport 1.693 keer gelezen

CAPELLE • Jarenlang deed KCC vergeefse pogingen om Koen Collee als nieuwe speler binnen te halen. Tot deze zomer: de Nieuwerkerker hapte eindelijk toe.

Afscheid nemen van CKV Nieuwerkerk viel hem niet gemakkelijk. “Dat lijkt mij ook niet zo raar als je heel je leven aan de club verbonden bent geweest”, zegt Koen Collee. “Maar ik voelde ook dat het ‘nu of nooit’ was wat KCC betreft. Wilde ik een stap omhoog maken, dan moest het nu gebeuren.”

Dat Collee (23) nooit eerder inging op de meerjarige lokroep vanuit Capelle aan den IJssel, had alles te maken met de ambities en mogelijkheden van CKV Nieuwerkerk om de nationale korfbaltop te bereiken. “In mijn jeugdjaren werd ik al een aantal keren benaderd door KCC, maar besloot ik om de overstap niet te maken omdat ik bij Nieuwerkerk in een geweldige jeugdlichting speelde die regelmatig meespeelde om de Nederlandse titel. Er was geen sportieve reden om weg te gaan. Ook in zijn eerste seniorseizoenen weerstond Koen Collee flirts vanaf Schenkel. “En dat had alles te maken met het feit dat we met Nieuwerkerk 1 een fundament aan het leggen waren om de korfbaltop te bereiken. Een mooi project waar ik graag mijn steentje aan wilde bijdragen”, aldus de voormalig jeugdinternational.

Juist op een moment waarop CKV Nieuwerkerk de laatste stappen wilde zetten op weg naar de Korfbal League, gooiden de coronaperikelen roet in het eten. Met als absolute dieptepunt het moment waarop de Dorresteiners de kruisfinales om promotie hadden bereikt en het seizoen abrupt werd beëindigd met weer een lockdown. “De korfbalbond wees de nummers één van de competitie aan als promovendi en ging loten wie van de nummers twee omhoog mochten. Nieuwerkerk verloor die loting.. Echt een drama. het heeft wel even een tijdje geduurd voor we daar overheen waren.”

Het voorbije seizoen wilde CKV Nieuwerkerk een nieuwe poging doen om het korfbalwalhalla te bereiken, maar alle inspanningen leverden - mede door veel blessureleed - niets op. Toen vervolgens een uittocht van spelers op gang kwam, begon het ook te knagen aan Koen Collee. Ditmaal hapte hij wel toe toen KCC voor de zoveelste keer langs kwam. “Ik heb er heel serieus over na moeten denken om te verkassen”, zegt hij. “Nieuwerkerk zit zo diep in je hart, hé. Maar ik besefte ook dat dit het moment was. Vanwege alle mutaties gaat het bij Nieuwerkerk wel weer een paar seizoenen duren om een nieuwe aanval op de top te gaan doen. Ik wilde daar niet op wachten. Bij KCC speel ik op het niveau dat ik altijd heb nagestreefd. Ik geloof niet dat er bij Nieuwerkerk veel mensen zijn die me dat misgunnen. Er is begrip voor mijn besluit.”

Koen Collee, in het dagelijks leven accountmanager bij een bedrijf in Gouda, komt uit een origineel ‘korfbalgezin’. Zijn vader Henk was jarenlang één van de sportieve boegbeelden van CKV Nieuwerkerk. “Het is voor hem ook een heel nieuwe ervaring om bij KCC langs de lijn te staan als ik speel”, glimlacht zoonlief. “Pa heeft inmiddels zelfs al een KCC-shirt gekregen. Of hij het ook gaat aantrekken tijdens onze wedstrijden is even afwachten”, lacht Koen Collee. Inmiddels is hij zelf al aardig gewend aan zijn nieuwe korfbalomgeving. “De verschillen tussen het hoogste nationale niveau en de Hoofdklasse zijn niet enorm groot”, zegt hij. “Het gaat alleen fysieker toe en er is meer druk. Vooralsnog lukt het goed om mij aan te passen aan de nieuwe eisen. Ik heb het al prima naar mijn zin bij KCC. Een aantal spelers en speelsters van de selectie kende ik al, dat maakte mijn entree gemakkelijker. En nu wil ik proberen mijn persoonlijke plafond als sporter te bereiken. Een mooie uitdaging. En Nieuwerkerk? Daar zal ik zeker nog regelmatig naar toe trekken. Logisch, want veel vrienden spelen er en mijn vriendin staat er in het eerste team. De band met de club blijft. Logisch toch?!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bedrijvencontactdagen: handjes gezocht (en netwerken) Algemeen 25 nov, 16:08
Afbeelding
Aandacht voor Orange the World; vlag gemeentehuis gehesen Algemeen 25 nov, 15:15
Afbeelding
Politie deelt beelden van bandenprikker 112 25 nov, 14:20
Afbeelding
Gratis budgettraining voor Capellenaren Algemeen 25 nov, 14:00
Afbeelding
Kopje Kunst over ‘Sinterklaas in de kunst’ Algemeen 25 nov, 11:30
Afbeelding
Bijeenkomst WOP Schollevaar op 1 december Algemeen 25 nov, 09:00
Afbeelding
Delen Capelle aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege bandenprikker(s) 112 24 nov, 20:17
Afbeelding
Lichte stijging cybercriminaliteit in Capelle Algemeen 24 nov, 17:15